Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi apteekki avautuu tuoreen S-marketin yhteyteen tulevana torstaina

Klaukkalaan pitkään toivottu toinen apteekki avautuu uuden S-marketin yhteyteen samana päivänä, kun ruokakauppa avaa ovensa ensimmäisen kerran. Avajaispäivä on ensi viikon torstaina eli 10. maaliskuuta. Tuleva apteekkari odottaa avajaispäivää innolla.

– Olen työskennellyt proviisorina lähes 22 vuotta, joista viimeiset 17 vuotta vantaalaisessa apteekissa johtavana proviisorina ja toimin apteekkarin oikeina kätenä, joten oman apteekin avaaminen ei ole täysin outo asia, apteekkari Anu Viitala sanoo.

Klaukkalassa asuva Viitala sanoo haaveilleensa jo pitkään omasta apteekista. Tuttu paikkakunta tuntui sopivalta vaihtoehdolta.

– Olin pohtinut apteekkariksi ryhtymistä, joten tieto tästä tilasta tuli kuin tilauksesta.

Viitala itse oli suunnitellut avaavansa apteekin nopeammalla aikataululla, mutta, kun tila avautui tulevan ruokakaupan yhteydestä, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin odottaa.

– Nyt on ehtinyt suunnitella kaiken kunnolla. On ollut myös mielenkiintoista seurata rakennusurakan etenemistä, hän sanoo.

Apteekkinsa hän haluaa olevan asiakaslähtöinen ja palveleva.

– Siitä tulee aikaansa seuraava ja kehittyvä apteekki, jossa kuunnellaan niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin toiveita. Asiakkaat saavat kertoa toiveensa tuotteista, palveluista sekä aukioloajoista, Viitala lupaa.

Hänelle on tärkeää työntekijöiden hyvinvointi, hän on suorittanut aiheen tiimoilta esimies- ja johtamiskoulutuksia sekä tehnyt työhyvinvointiin liittyvän opinnäytetyön.

– Odotan innolla, että pääsen vihdoin avaamaan tämän asiakkaille. Toivon heidän löytävän apteekin ja tutustuvan sekä minuun että muihin työntekijöihin, Viitala sanoo.

Hän toivoo asiakkaiden tulevan apteekkiin matalalla kynnyksellä kysymään apua tai neuvoa mieltä askarruttavissa asioissa. Viitalan mukaan ihmiset ovat tervetulleita myös keskustelemaan.

– Kehitys on työn suola. Apteekin tulee pysyä siinä mukana oikealla tavalla.

Sijainnin suhteen vaihtoehdot olivat vähissä. Viitala halusi apteekin sijoittuvan nimenomaan kyseiselle puolelle Klaukkalaa, jotta se helpottaa asukkaiden arkea ja asiointia.

– On hienoa, että tännekin puolelle saadaan tärkeitä liikkeitä, joissa asioida.

Uudesta apteekista löytyy annosjakelupalvelu, lääkehoidon tarkistuspalvelu sekä laaja valikoima itsehoitotuotteita.

– Meillä on proviisorin, lääketeknikkojen ja farmaseuttien lisäksi myös kosmetologi, joka auttaa muun muassa ihonhoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Hänen ei tarvinnut avata varsinaista rekryä täyttääkseen paikat, sillä kiinnostuneita oli niin paljon.