Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläiset maailmalla | ”Aina on kaipuu johonkin suuntaan” – Minna Kaarni-Picarelli muutti lukion jälkeen Italiaan

Nurmijärveläiset maailmalla: Minna Kaarni-Picarelli asuu Italiassa miehensä kanssa.

Minna Kaarni-Picarelli 1971 Perttulassa Nurmijärven kunnassa, jossa kävi ala-asteen ja vietti lapsuutensa. Ylä-asteen hän kävi Klaukkalassa ja lukion Nurmijärvellä.

– Paljon on ihania muistoja niiltä ajoilta 80–90 luvun vaiheilta. Kaarni-Picarelli on aina rakastanut kieliä, jo koulussa hän opiskeli englannin ja ruotsin lisäksi ranskaa ja mieli teki oppia uusia kieliä siihen lisää.

– Lukion jälkeen lähdin kielikouluun Italiaan ja tykästyin maahan niin, että sen jälkeen jäin sinne opiskelemaan myös yliopistoon Roomaan. Valmistuin ” La Sapienza” yliopistosta pääaineenani kielet, kuinkas muuten, hän sanoo.

Kaarni-Picarelli on aina ollut liikunnallinen ja opiskeluaikana Roomassa hän innostui liikunnanohjaajakursseista siihen malliin, että kävi niitä useamman ja aloitti jo silloin tuntien vetämisen eri saleilla, ensin sijaisena ja sitten vakituisena.

– Siitä sai sekä hyvin taskurahaa opiskelijaelämää varten, että kokemusta kielen käytöstä, uusia ystäviä ja myös itse samalla liikuntaa.

Hän tapasi nykyisen miehensä opiskeluaikana juoksuharrastuksen parissa ja valmistuttuaan aloitin työt hänen kanssaan.

Olen todella ylpeä suomalaista juuristani.

– Hänellä on oma tuotantoyhtiö, joka tekee dokumenttielokuvia Italian televisiolle ja muille televisioyhtiöille ympäri maailmaa. Olemme yhdessä reissanneet kuvauksissa todella monessa maassa, Suomessakin, ja samoin Nurmijärvellä on tehty kuvauksia. Olin todella iloinen, kun ne näkyivät täällä tekevisiossa, hän muistaa.

Pariskunta on kuvannut myös paljon sukelluskuvauksia ympäri maailmaa yhdessä, sillä Kaarni-Picarellin mies on meribiologi ja hänen kauttaan Kaarni-Picarelli on tutustunut ihmeelliseen vedenalaiseen maailmaan aivan uudella tavalla.

– Fitnessmaailma on kuitenkin vetänyt minua aina puoleensa ja se on ollut enemmän ja vähemmän muiden töiden ohella elämässäni koko ajan mukana.

Hän työskentelee pilatesohjaajana, personal trainerina ja vetää ryhmätunteja, joissa on intervalli-, step- ja functionaltrainingia.

– Lisäksi juoksen huvikseni ultramatkoja sekä poluilla että maantiellä. 100km kisat ovat suosikkejani .

Tällä hetkellä hän asuu Elban saarella Toscanassa ja kuvausreissujen ohella on täysipäiväisesti eri saleilla töissä sekä vetää personal trainer -tunteja yksityisasiakkailleen.

– Päiväni koostuvat siis lähinnä joko muiden treenaamisesta tai omasta treenistä.

Hän on lähtenyt tuomaan Italiaan myös suomalaisia ravinteita, jotka tehdään marjoista.

– Arctic Nutrition näki vuosi sitten kauttani Italian markkinat isona mahdollisuutena ja minä ymmärsin tuotteiden potentiaalin niitä itse kokeiltuani ja lähdin edustajaksi täällä. Todella upeaa tuoda suomalaista yritystä ja suomalaisia tuotteita tunnetuksi Italiassa, nämä tuotteet istuvat hyvin muuhun työhöni liikunnan parissa.

Nurmijärvelle hän palaa yleensä 2–3 kertaa vuodessa.

– Äitini asuu siellä edelleen, isäni valitettavasti nukkui pois hiljattain pitkän sairauden jälkeen. Suomessa minulla on myös veli perheineen, sekä useita ystäviä, joita tapaan aina kun siellä käyn.

Hän pitää toki yhteyttä heihin muutenkin vuoden aikana, jotkut käyvät Italiassa tai he tapaavat muualla maailmalla yhteisten matkojen merkeissä.

Ulkomailla asuessa Kaarni-Picarellilla on usein ikävä Suomeen, ja taas kun on siellä, tulee ikävä Italiaan.

– Siihen on tavallaan tottunut, että aina on pieni kaipuu johonkin suuntaan. Suomea osaa kyllä arvostaa ihan eri tavalla nyt, kun silloin kun sieltä pois muutti. Monet asiat nousee tärkeiksi kun niitä katsoo vähän kauempaa, tietyt suomalaiset luonteenpiirteet, se peräänantamattomuus, jolla maa on rakennettu, tietyt arvot ja suomalainen sisu! Olen ylpeä suomalaista juuristani ja vaalin niitä kaikin tavoin, hän sanoo.

Nurmijärveläiset maailmalla -juttusarjassa esitellään ulkomaille muuttaneita nurmijärveläisiä. Vinkkaa haastateltavaa sarjaan: nurmijarven.uutiset@media.fi