Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aran selvitys: Nurmijärvellä yhdeksän asunnotonta

Nurmijärvellä oli vuoden 2021 lopussa yhdeksän asunnotonta henkilöä. Tieto perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran selvitykseen. Kaikki Nurmijärven asunnottomat ovat selvityksen mukaan perheettömiä. Pitkäaikaisasunnottomia heistä on viisi ja naisia kaksi. Asunnottomien joukossa ei ole nuoria eikä maahanmuuttajia. Tuhatta asukasta kohti Nurmijärvellä oli 0,20 asunnotonta.

Koko Suomessa oli vuoden 2021 lopussa 3 950 yksinelävää asunnotonta, mikä on 390 vähemmän kuin vuonna 2020. Pitkäaikaisasunnottomia oli 1320, määrä lisääntyi 260:llä. Pitkäaikaisasunnottomuus kasvoi toisena vuotena peräkkäin.

Asunnottomuus on pitkäaikaista, kun se on kestänyt vähintään yhden vuoden tai henkilö on ollut toistuvasti asunnottomana viimeisen kolmen vuoden aikana.

Asunnottomiksi määritellään ihmiset, joilla ei ole omaa asuntoa ja jotka elävät ulkona, porrashuoneissa, ns. ensisuojissa, asuntoloissa tai majoitusliikkeissä. He voivat asua myös huoltokotityyppisissä asumispalveluyksiköissä, kuntouttavissa yksiköissä, sairaaloissa tai muissa laitoksissa ja tilapäisesti tuttavien ja sukulaisten luona asunnon puutteen vuoksi.