Poliisi lisää nyt väkeä purkamaan passijonoja – ”Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saattanut lisätä hakemista”

Passien ja henkilökorttien hakeminen on viime päivinä ruuhkautunut Suomessa monin paikoin. Ruuhkan purkamiseksi henkilöstöä siirretään muista tehtävistä tilapäisesti palvelemaan poliisiasemilla käyviä asiakkaita, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Koronapandemian aikana vanheni suuri määrä asiakirjoja, joiden uusiminen vaatii normaalia useammalta käyntiä poliisiasemalla tunnistamista varten. Tiedotteessa todetaan, että lisäksi Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saattanut lisätä matkustusasiakirjojen hakemista normaalia kevättä enemmän.

Ruuhkat koskevat erityisesti käyntiasiointia. Poliisiasemilla jonottamalla asioiminen voi kestää useita tunteja.

– Henkilöstöä siirretään muista tehtävistä tilapäisesti palvelemaan käyntiasiointiasiakkaita. Eri poliisiasemien palvelukäytänteistä ja aukioloajoista löytyy tietoa poliisin verkkosivuilta, sanoo tiedotteessa lupahallintopäällikkö Hanna Piipponen Poliisihallituksesta..

Poliisi suosittelee passin ja henkilökortin hakemista sähköisesti. Sähköinen hakemus nopeuttaa käsittelyä, vaikka käynti poliisiasemalla tarvittaisiinkin.

Tiedotteessa neuvotaan, että jos poliisin ajanvarauspalvelun kautta ei löydy heti vapaata aikaa, kannattaa katsoa seuraavana päivänä uudelleen. Poliisiasemat lisäävät ajanvarausaikoja henkilöstötilanteen tarkentuessa myös muutaman päivän päähän. Lisäksi peruutetut ajat vapautuvat uudelleen varattavaksi.

– Sähköinen hakemus silloin kun mahdollista, ajanvarausajan etsiminen kärsivällisesti tai kiireellisessä tilanteessa asiointi vuoronumerolla ovat avaimet passin ja henkilökortin uusimiseen, Piipponen opastaa.

Piipposen mukaan poliisi pystyy käsittelemään passi- ja henkilökorttihakemukset normaalisti.

Passin ajanvaraukset menevät jopa 3 kuukauden päähän – Pasilassa voi nyt joutua jonottamaan ulkona pari tuntia: "Koko viikon ollut 800 asiakasta päivässä"

Poliisin lupapalvelut pahoin ruuhkautuneet Vantaalla – odotusajat ilman ajanvarausta jopa useita tunteja

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut