Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnalliset eläinlääkärit menossa saman katon alle syksyllä Tuusulaan – Järvenpään ja Nurmijärven vastaanotot sekä Hyrylän nykyinen vastaanotto suljetaan

Kunnallisille eläinlääkäreille suunnitellaan yhteisvastaanottoa Tuusulan Majavatielle tulevasta syksystä alkaen. Samalla nykyiset vastaanotot Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Tuusulan Hyrylässä lakkaavat. Aiempaa suunnitelmaa perustaa yhteisvastaanotto vuodelle 2023 aikaistetaan, koska Hyrylän nykyisestä vastaanotosta joudutaan luopumaan elo-syyskuussa 2022 ostoskeskuksen tulevan purkamisen takia.

– Ajankohta ei ole ympäristölautakunnan päätettävissä, vaan se riippuu siitä, miten remontti saadaan valmiiksi ja muutto hoidettua, toteaa Keski-Uudemaan ympäristökeskuksen johtaja Leena Sjöblom.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tuottaa eläinlääkäripalvelut Järvenpään, Keravan, Nurmijärven ja Tuusulan alueilla. Mäntsälän kunnalle eläinlääkäripalvelut ostetaan Helsingin yliopiston tuotantoeläinsairaalalta. Ympäristökeskuksen vastaanottoja on tällä hetkellä sekä Järvenpäässä Mannilantiellä että Nurmijärvellä Toreenitiellä, joissa kummassakin on yksi eläinlääkäri sekä Hyrylässä Koskenmäentiellä yksi, jossa on kaksi eläinlääkäriä. Järvenpään vastaanotto on toiminut väistötiloissa Mannilantiellä joulukuusta 2021 saakka, kun sen aiempi Neilikkatiellä sijainnut vastaanottotila purettiin.

Yhteisvastaanotto tarjoaisi kaikille eläinlääkäreille samanlaiset tilat, välineet ja laitteet, myös hankintoihin saataisiin lisää järkevyyttä, kun eri vastaanotoille ei tarvitse ostaa samoja laitteita ja välineitä erikseen. Saman katon alle siirtymistä perustellaan lisäksi sillä, että erityisesti nuoria eläinlääkäreitä rekrytoitaessa yhteisvastaanotto on ollut vetovoimatekijä.

Tilastojen mukaan vastaanotolla käyvien pieneläinten omistajista suurin osa asuu Tuusulassa ja suureläimiä koskevia tilakäyntejä on eniten Nurmijärvellä. Yhteisvastaanotto halutaan perustaa Tuusulaan, koska suurin osa asiakaskunnista tulee Tuusulan lisäksi sen lähialueilta Keravalta ja Järvenpäästä.

Yhteisvastaanotolle on etsitty tiloja Järvenpäästä, Keravalta, Nurmijärveltä ja Tuusulasta. Järvenpään Mannilantien nykyinen vastaanotto todettiin liian pieneksi yhteisvastaanotolle. Nurmijärveltä tutkittiin kolmea eri tilaa, joista kaksi, ns. Omppulinnan kiinteistö ja entinen työterveyshuollon kiinteistö Toreeninmäellä eivät tilojensa puolesta olleet sopivia yhteisvastaanotolle. Entinen hammaslääkärien vastaanottotila Aleksis Kiven tiellä taas on tarkoitukseen neliöiltään pienehkö. Tuusulassa ei ole tarjolla kunnan omistamaa tilaa, joten tutkittiin kolmea yksityisomistuksessa olevaa tilaa, joista sopivimmaksi osoittautui Majavantie 10:ssä sijaitseva noin 670 neliömetrin suuruinen tila.

Tämä kiinteistö on vastavalmistunutta tyhjillään olevaa hallitilaa, ja sen muokkaaminen vastaanottotilaksi on muita tiloja edullisempaa. Asian esittelytekstissä todetaan plussapuoliksi myös se, ettei kiinteistön lähistöllä ole häiriintyvää asutusta ja ympärillä on viheralueita vastaanotolla käyvien lemmikkien pissatusta varten. Lisäksi kiinteistöllä on runsaasti parkkitilaa.

Majavantien tilan vuokrakustannus on 132 168 euroa, mikä on enemmän kuin tälle vuodelle eläinlääkärivastaanottojen vuokrakustannuksiin on varattu, 90 000 euroa.

Eläinlääkäreiden yhteisvastaanoton sijainnista päätetään Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan kokouksessa 15.3.