Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei pakanallista keskusta Röykän sairaalaan – Helsingin kaupunki jatkaa neuvotteluja toisen ostajaehdokkaan kanssa

Röykän sairaalasta on tarjouskilpailun aikana jätetty kuusi tarjousta. Sairaalan omistaja Helsingin kaupunki jatkaa neuvotteluja yhden tarjouksensa jättäneen kanssa.

– Ostaja tekee tällä hetkellä Dd-tarkistusta eli kohteen kuntoon ja talouteen liittyvää selvitystä. Sen tekemiseen kuluu noin kuukausi, kertoo myyntineuvottelija Heidi Autiosuo.

– Jos kaikki osoittautuu oletusarvioiden mukaiseksi, Helsingin kaupunki tekee päätöksen myynnistä. Päätöksen jälkeen asia on julkinen, ja kun päätös on lainvoimainen, päästään kaupoille, jatkaa Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalla yritystilojen parissa työskentelevä Autiosuo.

Röykän sairaala on vuosien mittaan ollut myynnissä useaan otteeseen, mutta sopivaa ostajaa ei ole löytynyt.

– Ehkä nyt on oikea ajankohta tällaiselle, Autiosuo miettii.

Hän ei voi tässä vaiheessa kertoa tarkemmin neuvotteluja Helsingin kaupungin kanssa jatkavasta ostajatahosta.

Ehkä nyt on oikea ajankohta tällaiselle.

Heidi Autiosuo

Pakanallinen keskus on tarjouskilpailun kuluessa kertonut julkisesti kiinnostuksestaan ostaa Röykän sairaala ja perustaa sinne Noitaopisto. Heidän tekemänsä tarjous ei kuitenkaan edennyt jatkoneuvotteluihin Helsingin kaupungin kanssa.

Mikäli Pakanallinen keskus olisi saanut haltuunsa Röykän sairaalan, Suomen Noitaopisto ry:n toiminta olisi siirtynyt sinne.

– Jatkamme Pakanallisen keskuksen etsimistä, jostakin se tupsahtaa vastaan. Vanhat sairaalat, koulut ja vastaavat pääkaupungin kupeessa olevat rakennukset kiinnostavat meitä edelleen, kertoo Nina Sulkanen, toinen Pakanallisen keskuksen takana olevan Sysimaan yrittäjistä.

Helsingin kaupunki myy sairaalaa kokonaisuutena, johon kuuluu 17 rakennusta ja 45 hehtaaria maata. Reilu 20 hehtaaria lunastetaan Natura-alueeksi.

Kokonaisuuteen kuuluu muun muassa kaksi puuhuvilaa, keittiörakennus, lämpökeskus ja vuoden 1969 asuinkerrostalo: vuokralaiset siirtyvät uudelle omistajalle.

Vuonna 1903 valmistunut jugend-tyylinen sairaalarakennus on toiminut muun muassa yksityisenä keuhkoparantolana, sotasairaalana, mielisairaalana ja vastaanottokeskuksena. Helsingin sairaala osti parantolan vuonna 1956.