Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän Tokmanni ja Lidl avautuvat elokuussa – Tokmannista keskikokoinen, Lidliin ketjun kaikki palvelut

Lehto Tilat Oy rakentaa parhaillaan Rajamäentien, Sairaalatien, Raalantien ja Toreenintien rajaamalle alueelle Kirkonkylän terveysaseman kupeeseen noin 5 000 neliömetrin kokoista liikerakennusta Tokmannin ja Lidlin yhteismyymälälle.

Rakennustyöt etenevät aikataulun mukaisesti, ja Lehto Tilat Oy:n aluejohtajan Mikko Mension mukaan tilat valmistuvat kesällä.

– Rakennusmateriaalien saamisessa on ollut koronapandemian vuoksi haasteita, mutta nyt hankinnat ovat edenneet hyvin. Joitakin hankintoja on vielä tekemättä, toivottavasti tämä uusi sotatilanne ei vaikuta siihen, Mensio sanoo.

– Koko rakennusala ja teollisuushan selvittävät parhaillaan sodan vaikutuksia toimintaansa, mutta ainakaan nyt ei ole tiedossa mitään sellaista, mikä vaikuttaisi Kirkonkylän toimitilojen valmistumiseen, hän jatkaa.

– Kirkonkylän Tokmanni tullaan avaamaan elokuun 2022 loppupuolella, ja se tulee olemaan keskikokoinen myymälä, kooltaan hieman alle 3 000 neliötä. Niissä tiloissa pystymme tarjoamaan asiakkaille noin 20 000 tuotteen valikoiman, kertoo Tokmannin myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen.

Kirkonkylän Tokmannista tulee hieman Klaukkalan Tokmannia pienempi. Työpaikan myymälä tarjoaa 16–20 henkilölle, ja myymäläpäällikön rekrytointi on loppusuoralla.

Kirkonkylän Tokmanni on hieman Klaukkalan myymälää pienempi.

Lidlin tiedotuksesta kerrotaan, että Kirkonkylän myymälä avataan elokuussa ja että Lidlille tulee noin 1 200 neliömetriä myyntipinta-alaa. Myymälästä tulevat löytymään myymäläketjun kaikki palvelut.

Uusien yritysten tulo Kirkonkylälle on vaatinut myös uusia liikennejärjestelyjä. Liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan nyt on lähdössä urakkakyselyyn Raalantien-Toreenintien risteyksen parantaminen ja Helsingintien parantaminen Raalantien risteysalueella.

– Raalantielle toteutetaan Toreenintielle vasemmalle kääntyville oma kaista ja Helsingintielle toteutetaan oma kaista Raalantielle oikealle kääntyville. Raalantien ja Toreenintien liittymän linja-autopysäkkijärjestelyt sekä suojatiesaarekejärjestelyt toteutetaan uudella tavalla johtuen Raalantien uudesta vasemmalle kääntyvien kaistasta, Korteniemi kertoo.

Lisäksi hankkeeseen sisältyy mittavat melunsuojaustoimenpiteet. Koko hankkeen on määrä olla valmis tämän vuoden aikana.

Viime vuonna liikennejärjestelyjä parannettiin Rajamäentien ja Sairaalantien risteysalueella. Risteykseen toteutettiin muun muassa liikennevalot, kääntyville omat kaistat, uudet linja-autopysäkit varusteineen, uutta tievalaistusta sekä Sairaalantielle jalankulku- ja pyörätie myös kadun pohjoisreunaan.

Hankkeen toteuttaminen maksoi noin 800 000 euroa. Nurmijärven kunta maksaa liikennejärjestelyjen toteuttamisen, koska kyseiset tiet ovat muuttuneet muutosalueella kunnan hallinnoimiksi kaduiksi.

Alun perin uuden yhteismyymälän oli tarkoitus valmistua loka–marraskuussa 2021. Tämä olisi edellyttänyt, että kaupan sijoittumisen mahdollistava asemakaavan muutos olisi ollut valmis vuodenvaihteeseen 2020-2021 mennessä ja rakennustöihin olisi päästy keväällä 2021. Kaavan vahvistumisessa kului kuitenkin aikaa alkukesään 2021 yksi asti.