Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläiset maailmalla | ”Mukavaa yksinkertaisempi elämä” – Pia Jääskeläinen on kotiutunut Uuteen-Seelantiin

Nurmijärveläiset maailmalla: Pia Jääskeläinen asuu Uudessa-Seelannissa.

50-vuotias Pia Jääskeläinen asui teinivuosiensa ajan Nurmijärvellä Klaukkalassa ja myöhemmin Röykässä perheensä kanssa. Tällä hetkellä hänen kotinsa on maailman toisella puolen, Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa, jonne hän päätyi monen mutkan kautta.

– Muutin Nurmijärveltä Helsinkiin ensin opiskelemaan kauppatieteitä, jonka jälkeen työ vei maailmalle. Asuin muun muassa jonkin aikaa Tanskassa, Ruotsissa sekä Englannissa, Jääskeläinen sanoo.

Nykyiseen uusiseelantilaiseen mieheensä Chrisiin hän tutustui ollessaan sapattivapaalla vuonna 2006 auttamassa vapaaehtoistyössä Sri Lankan tsunamin jälleenrakennuksessa.

– Tutustuimme kuorma-auton lavalla matkalla rakennusvälinekauppaan, ostamaan talomaalia ensimmäisen rakentamamme talon valmistuttua. Muutimme Aucklandiin vuonna 2007 ja perheeseemme kuuluu Tiama 15v, Jack 13v, Chris, minä sekä koiramme Hazel ja kissamme April, Jääskeläinen sanoo.

Perhe asuu Aucklandin keskustan lähellä omakotitaloalueella ja työskentelee kansainvälisen rekrytointifirman markkinointipäällikkönä.

– Töihin ajan autolla 10 minuutin matkan ja työskentelen tällä hetkellä kotoa käsin joka toinen viikko koronarajoitusten vuoksi. Miehelläni Chrisillä on oma firma ja nuorisomme käyvät koulussa sekä harrastavat muun muassa näyttelemistä, Lacrossea (suosittu mailapeli) sekä tennistä. Tyttäreni Tiama myös käy kerran viikossa vapaaehtoisena vanhustenkodissa koulun jälkeen, jossa hän auttaa asukkaita tietotekniikan kanssa, Jääskeläinen kertoo.

Tutustuimme kuorma-auton lavalla.

He asuivat Suomessa pari vuotta vuosina 2016–2018, jotta lapset oppisivat suomen kielen sekä kulttuuri tulisi tutuksi.

– He osaavat sen vuoksi nähdä erot Suomen sekä Uuden-Seelannin välillä. Suomi on vaurastunut ihan silmissä viimeisen 20 vuoden aikana ja onkin vauraampi yhteiskuntana, suurine resursseineen. Tämä näkyy jokapäiväisissä asioissa kuten hienosti toimivassa julkisessa liikenteessä, koulutuksessa, sosiaalietuuksina sekä uusien peilien ja vehkeiden ostamisena, Jääskeläinen sanoo.

– Uudessa Seelannissa näkyy paljon suuremmat tuloerot ja täällä köyhyyttä on vieläkin, mutta toisaalta mukavina puolina ovat yksinkertaisempi elämä sekä ihmisten välittäminen muista, joten esimerkiksi vapaaehtoistyö nuorten keskuudessa ei ole harvinaista ollenkaan, hän lisää.

Toinen positiivinen ero on Jääskeläisen mukaan se, että kouluissa tarjotaan mittavaa harrastustoimintaa, joten harva nuori jää paitsi tai tarvitsee käydä koulun ulkopuolella muissa harrastuksissa.

– Viikonloppua vietämme usein rannalla kävellen koiran kanssa ja viime aikoina olemme alkaneet tehdä patikkaretkiä lähiympäristöön. Aucklandissa on upeat 53 tulivuorta, joita käytämme vapaa-ajan puistoina!

Nurmijärveläiset maailmalla -juttusarjassa esitellään ulkomaille muuttaneita nurmijärveläisiä. Vinkkaa haastateltavaa sarjaan: nurmijarven.uutiset@media.fi