Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköisiä kulkuneuvoja Nurmijärveltä Saksaan – "Tavoitteemme on olla edelläkävijä"

Yritys: Skand Oy laajentaa Euroopan markkinoitaan.

Nurmijärvellä toimiva sähköisiä ajoneuvoja Suomeen ja muualle Pohjois-Eurooppaan toimittava Skand Oy laajentaa markkinoitaan.

Skand on toimittanut sähköllä toimivia mopoja, mopoautoja ja skoottereita Suomeen ja Ruotsiin vuodesta 2016 lähtien.

– Viime vuonna aloimme toimittaa tuotteitamme Norjaan, Tanskaan ja Saksaan. Tämän vuoden tavoitteenamme on vakiinnuttaa ja vahvistaa asemaa näillä markkinoilla, kertoo Skand Oy:n myyntipäällikkö Anssi Helminen.

Yhtiön tavoite on edistää sähköistä liikkumista Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

– Tavoitteemme on olla jatkossakin edelläkävijä ympäristöystävällisessä matkanteossa, Skandin perustaja ja toimitusjohtaja Miika Utoslahti sanoo.

Utoslahti perusti Skand Oy:n veljensä Jussi Utoslahden kanssa. Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 2012, jolloin veljekset perustivat insinööritoimisto Advantage Engineering Oy:n.

Muutaman vuoden päästä olemme iso peluri sähköisten ajoneuvojen Euroopan markkinoilla.

Anssi Helminen

– Teimme sähkösuunnittelua paperiteollisuudelle, Miika Utoslahti taustoittaa.

– Vuonna 2015 huomasimme, että sähköisille kulkuvälineille alkoi olla kysyntää. Silloin Skand syntyi.

Nurmijärven tehtaalla työskentelee kuusi kokoaikaista työntekijää. Työtä tehdään ainakin toistaiseksi vain päivävuorossa. Tehtaalla ajoneuvot kootaan ja testataan. Tehtaalla on myös ajoneuvojen varaosien varasto.

Ajoneuvojen osat ja niiden osittainen koonti tapahtuu Kiinassa. Yhteensä Skandilla työskentelee parisen kymmentä työntekijää.

– Ajoneuvot toimitetaan suoraan Nurmijärven tehtaalta asiakkaiden kotioville, Anssi Helminen selvittää.

– Yhteistyökumppanimme ajaa skoottereitamme ja mopojamme Saksaan ja kuljettaa tulppaaneita takaisinpäin tullessaan Suomeen. Ei tule turhaa hävikkiajoa, Helminen jatkaa hymyillen.

Saksan myymälässä tuotteita myy Joussef Bourahda. Hän testaili skoottereita Nurmijärvellä alkuviikolla. Syy, miksi yhtiö perusti tehtaan Nurmijärvelle, on looginen.

– Nurmijärveltä löytyi sopivat tilat sopivaan hintaan. Sijainti on myös hyvä, Nurmijärvi on keskellä työssäkäyntialuetta ja lähellä Vantaan myymäläämme ja lentokenttää, Helminen selvittää.

Suurin osa yhtiön tuotteista kuuluu kevyiden sähköajoneuvojen ajoneuvoluokkaan, jolloin niiden maksiminopeus on 25 kilometriä tunnissa. Näiden ajoneuvojen ajaminen ei edellytä ajokorttia, rekisteröintiä tai liikennevakuutusta.

Osa kulkuneuvoista kulkee 45 kilometrin tuntivauhtia. Niiden ajamiseen vaaditaan mopokortti kaikilta vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneiltä.

– Suurin asiakasryhmämme on eläkeikäiset tai sitä lähestyvät, Helminen kertoo.

Miika Utoslahti näkee Skandin kehittyvän koko ajan.

– Muutaman vuoden päästä olemme iso peluri sähköisten ajoneuvojen Euroopan markkinoilla.