Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisissa aloitti nuorten rikoksia tutkiva ryhmä

Itä-Uudenmaan poliisissa on aloittanut maaliskuun alussa uusi tutkintaryhmä, joka tutkii keskitetysti 15–17-vuotiaiden epäiltyjen rikokset. Tavoitteena on katkaista nuoren rikoskierre mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

– Käsittelemme nuoren rikoksesta epäillyn rikostapaukset kokonaisvaltaisesti yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Nuoren tilanteen ratkaisemiseen osallistuvat poliisin ennalta estävä toiminta, sosiaaliviranomaiset, lastensuojelu, syyttäjä ja muut asiaan liittyvät sidosryhmät kuten lastenkodit ja oppilaitokset, kertoo ryhmän vetäjä ja tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sampsa Aukio Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Ennalta estävään toimintaan kuuluu myös ankkuritoiminta.

– Poliisilaitoksessamme on toiminut jo pidemmän aikaa nuorten rikoskierteen katkaisuun panostava ennalta estävä erityistoiminto. Ennalta estävän toiminnon tehtäviin kuuluu muun muassa alle 15-vuotiaiden rikolliseen tekoon epäiltyjen puhuttaminen. Nyt maaliskuun alussa aloittanut tutkintaryhmä keskittyy erityisesti yli 15-vuotiaiden nuorten rikosjuttujen tutkintaan, sillä he ovat jo rikosoikeudellisessa vastuussa.

Poliisista painotetaan, että sekä ennalta estävän toiminnan että nuorten rikosten tutkintaryhmän tavoitteena on auttaa nuorta.

– Tarkoituksena on katkaista nuoren rikoskierre ja muuttaa hänen elämänsä suunta parempaan. Siksi vanhempien kannattaa ilmoittaa rikosepäilystä eteenpäin matalalla kynnyksellä, Aukio painottaa.