16 miljoonan euron verot maksamatta viime vuodelta – Tarkista tämän vuoden kiinteistövero verkkopalvelusta

Viime vuonna kiinteistöveroa jäi maksamatta 16 miljoonan euron verran eli yksi prosentti jätti sen kokonaan maksamatta. Lähes neljäsosa eli yli 500 000 kiinteistönomistajaa maksoi kiinteistöveron myöhässä, kertoo Verohallinto tiedotteessaan.

Ylitarkastaja Jukka Backlund Verohallinnosta kertoo, että viivästyskorko maksamattomalle verolle alkaa kertyä heti eräpäivän jälkeen.

Kiinteistöveropäätökset ovat nyt OmaVerossa. Backlund muistuttaa, että kiinteistöverotuspäätös on syytä aina tarkistaa. Jos tiedot ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

Kiinteistön tiedot kannattaa tarkistaa tiedotteen mukaan erityisen huolellisesti silloin, jos kiinteistöllä sijaitsevaan rakennukseen on tehty perusparannusta tai rakennuksen käyttötarkoitus on muuttunut.

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden pitää ilmoittaa muutokset Verohallintoon viimeistään 2. toukokuuta. Henkilöasiakkaiden määräpäivä on 10. toukokuuta.

Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista veron eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi silloin, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän.

– Tulevia eräpäiviä silmällä pitäen kannattaa ottaa käyttöön e-lasku. Silloin se tulee verkkopankkiin noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää, Backlund neuvoo tiedotteessa.

E-lasku pitää tilata viimeistään kolme viikkoa ennen kiinteistöveron eräpäivää.

Vuonna 2021 kaikkiaan 70 000 kiinteistönomistajaa 2,2 miljoonasta teki muutoksia kiinteistöveroilmoitukseensa. Backlundin mukaan valtaosa muutoksista koski nimenomaan rakennusten ominaisuuksia.

Faktaa

Kiinteistövero

Kiinteistövero lasketaan kiinteistön arvon perusteella. Kiinteistön arvo perustuu maapohjan ja sillä sijaitsevien rakennusten arvoon.

Rakennusten arvo perustuu niiden ominaisuuksiin kuten pinta-alaan, laatuun ja varustelutasoon, ikään ja valmiusasteeseen.

Maapohjan käyttötarkoitus vaikuttaa kiinteistöveroon. Jos kiinteistöllä on esimerkiksi raivattu peltoa tai istutettu metsää, eri käyttötarkoituksiin käytetyt pinta-alat ja muutokset niissä pitää ilmoittaa kiinteistöveroilmoituksella.

Kiinteistöveroa maksaa tänä vuonna vajaat 2,2 miljoonaa kiinteistönomistajaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut