Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnallisten eläinlääkärien yhteisvastaanotto Tuusulan Majavatielle hyväksyttiin – neljä jäsentä oli ehdotusta vastaan

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta hyväksyi 15.3. kokouksessaan äänestyksen jälkeen kunnallisten eläinlääkärien yhteispäivystyksen sijoittamisen Tuusulan Majavatielle. Samalla nykyiset vastaanotot Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Tuusulan Hyrylässä lakkaavat. Aiempaa suunnitelmaa perustaa yhteisvastaanotto vuodelle 2023 aikaistettiin, koska Hyrylän nykyisestä vastaanotosta joudutaan luopumaan elo-syyskuussa 2022 ostoskeskuksen tulevan purkamisen takia. Yhteisvastaanotolle on etsitty tiloja Järvenpäästä, Keravalta, Nurmijärveltä ja Tuusulasta, joista sopivimmaksi nähtiin Majavantie 10:ssä sijaitseva noin 670 neliömetrin suuruinen tila.

Neljä lautakunnan jäsentä oli esitystä vastaan: kaksi nurmijärveläistä, yksi mäntsäläläinen ja yksi tuusulalainen jäsen. Esa Lahtela (kesk.) Nurmijärveltä teki kokouksessa vastaehdotuksen, jonka mukaan olisi jatkettu nykyisellä mallilla, koska oletettavasti kunnallinen eläinlääkäripalvelu siirtyy hyvinvointialueelle 2026 ja nykyisissä tiloissa on pitkiäkin vuokrasopimuksia. Lahtelaa kannatti Nurmijärven Taru Mansnérus. Nurmijärven kolmas edustaja, Jari Renlund (vas) ei ollut kokouksessa, ei myöskään varajäsen.

Mäntsälän Eero Linnamäki (ps.) oli kielteisellä kannalla. Hän perustelee kantaansa sillä, että eläinlääkintä aikanaan siirtyy hyvinvointialueelle. Toiseksi hän kertoo pohtineensa, olisiko pitänyt tutkia lisää kiinteistövaihtoehtoja.

Tuusulan Antti Vaittinen (kesk.) kuvailee kokouksessa käytyä keskustelua ajoin kiivaaksikin, ja katsoo ettei kokousetikettiäkään aina noudatettu. Hän oli pohjaesitystä vastaan, ja näkee, että vastaanoton keskittäminen alueen yhteen kulmaan, melkein Vantaan rajalle, on karmeaa esimerkiksi jollekin röykkäläläiselle. Vaittinen kertoo, ettei hän myöskään saanut kokouksessa eksaktia tietoa tilavuokriin, joita nyt maksetaan kolmesta paikasta, mutta arvioi vuokrien enemmän kuin kaksinkertaistuvan tämän päätöksen myötä. Hän ei myöskään näe, miten Majavatielle saataisiin mahtumaan suunnitellut parkkipaikat asiakkaille ja henkilökunnalle sekä lukittavat autopaikat eläinlääkäreille.

–En vastusta päivystystä Tuusulassa, mutta haluan, että se säilyisi myös Järvenpäässä, jossa se palvelee Kellokoskea sekä Jokelaa ja aivan erityisesti säilymistä Nurmijärvellä. Hyrylän nykyiselle vastaanotolle olisi voitu etsiä uudet tilat. Suurin argumenttini on kuitenkin se, että eläinlääkintä on siirtymässä hyvinvointialueelle vuoden 2025 lopussa, jolloin tulee mukaan myös Hyvinkää. Suostuuko Hyvinkää siihen, että ainoa päivystys on alueen etelärajalla?

Lue lisää aiheesta

Kunnalliset eläinlääkärit menossa saman katon alle Tuusulaan