Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Solmuun tulee eniten palautetta teiden kunnosta – "Selkeä ja toimiva väylä tuoda esille epäkohtia"

Palaute: Kunta pyrkii vastaamaan kaikkiin Solmuun tulleisiin palautteisiin.

Nurmijärven kunnan verkkoasiointipalvelu Solmussa kuntalaisia puhuttaa tällä hetkellä eniten teiden kunto sekä niiden auraus. Solmu otettiin käyttöön 19.4.2018. Verkkoasiointipalvelun kehittäminen ja käyttöönotto liittyi kunnan digihankkeeseen, jonka tavoitteena oli edistää digitalisaatiota ja lisätä sähköisten palvelujen saatavuutta. Verkkoasiointipalvelun tavoitteena oli koota yhteen paikkaan kunnan sähköiset palautekanavat ja sähköisen asioinnin palvelut. Palveluun on tullut muun muassa tällaisia viestejä: ”Huitintien alkupää on ollut nyt pidempään tosi huonossa kunnossa. Nyt siinä on isoja syviä ja pitkiä kuoppia lähes koko tien leveydeltä. Tie on saatava välittömästi ajettavaan kuntoon jotta vältyttäisiin vaurioilta autoissa”.

Eräs palaute koskee niin ikään teiden kuntoa ja alkaa näin: ”Tämä on nyt kolmas kerta tänä talvena, kun valitan samasta asiasta. En ole hirveän optimistinen sen suhteen, että tilanne valittamalla paranisi, mutta eipä tässä oikein muutakaan voi”.

Valitusten lisäksi Solmussa on mahdollisuus kertoa oma idea tai kehitysehdotus, kysyä itseä askarruttavia asioita tai kiittää kuntaa. Yksi kuntalainen kiittää muun muassa kunnan sivuilta löytyvää Ukraina-osiota.

– Pakko antaa pisteet ihan loistavasta ”Ukraina-osiosta” ja kunnanjohtajan kriisitilanteeseen liittyvästä kirjoituksesta. Teillä kriisiviestintä selvästi osataan, palautteessa kirjoitetaan.

Ukrainan tilanne huomioon ottaen palautetta tuli myös siitä, ettei yleishälytys ollut kuulunut kaikkialla kunnassa. Yleishälytys kuuluu muutaman sekunnin ajan joka kuun ensimmäisenä maanantaina kello 12.

– Tänään kello 12 avasin jopa ikkunan ja kuuntelin, mutta mitään ei kuulunut. Miksi väestöhälyttimen ääni ei kuulu Harjulan alueella?

Selkeä ja toimiva väylä tuoda esille epäkohtia.

– Yleisen hälytysäänitestauksen aikana hälytysääni ei kuulunut Syrjälän alueella. Ilmeisesti testi kuitenkin tehtiin?

Moitetta saa runsaasti myös ajoittain esillä oleva kouluruoka.

– Eilen koulussa ja päiväkodissa oli ruokana odotettu muusi ja uunimakkara. Pettymys oli ollut todella monille koululaisille ja opettajille melkoinen. Muusin koostumus ja maku oli ollut todella huono. Luulisin, että perunamuusi olisi helppo valmistaa, mutta ilmeisesti ei.

Useampi palaute on tullut myös kulkuväylien valaisemiseen liittyen, kuntoportaiden kuntoon ja Sääksiin muun muassa parkkipaikkojen ja valvonnan suhteen. Kuntalaisten toiveissa on palautteiden mukaan lisää kevyen liikenteen väyliä sekä ulkoliikuntamahdollisuuksia.

Nurmijärven kunnan viestintäpäällikön Teemu Siltasen mukaan palautteisiin vastaa pääasiassa asiasta vastaava kunnan asiantuntija. Joihinkin yleisempiin tai usein kysyttyihin kysymyksiin vastaa kunnan asiakaspalvelu.

– Kaikki palautteenjättäjät eivät toivo vastausta, mutta vastausta toivoneille pyritään vastaamaan niin pian kuin mahdollista. Pyrimme vastaamaan seitsemän arkipäivän sisällä.

Siltasen mukaan Solmu on kehittänyt kunnan asiakaspalveluviestintää ja vuorovaikutusta kunnan ja kuntalaisten välillä.

– Olemme saaneet myönteistä palautetta, että Solmu on selkeä ja toimiva väylä tuoda esille epäkohtia, ideoita ja toiveita. Toisinaan Solmun kautta jätetty pyyntö näkyy käytännössä hyvinkin ripeästi, hän sanoo.

Palautetta julkaistaessa arvioidaan aina palautteen julkaisukelpoisuus. Siltanen muistuttaa, että kuntaa saa ja pitää pystyä kritisoimaan, mutta asiattomuuksia ei julkaista.

– Erityisesti pyrimme julkaisemaan ajankohtaisia palautteita ja kysymyksiä, joihin annetut vastaukset hyödyttävät muitakin käyttäjiä.