Analyytikkojen kova väite: Nokian Renkaat arvioi sodan hyödyttävän yhtiötä taloudellisesti Venäjällä – HS: Näin yhtiöltä kommentoidaan

Nokian Renkaat on aikonut jatkaa liiketoimintaansa Venäjällä Ukrainan-sodasta huolimattakin. Helsingin Sanomat kertoo, että yhtiö on perustellut ratkaisuaan analyytikoille sillä, että hyötyvät siitä että niin moni kilpailija on vetäytynyt Venäjän-markkinoilta.

– Johdon arvioiden mukaan kilpailijoiden väliaikaiset vetäytymiset yhdistettynä kysynnän ennakoituun kehittymiseen tulee johtamaan tilanteeseen, jossa kysyntä ylittää tarjonnan, referoi analyytikko Joonas Korkiakoski yhtiöltä saadun puhelun sisältöjä.

Nokian Renkaiden sijoittaja- ja mediasuhteista vastaava johtaja Päivi Antola kiistää analyytikkojen näkemyksen.

– Me emme myöskään pyri hankkimaan markkinaosuutta tilanteen takia. Analyytikkojen tekemät arviot ovat heidän omaa tulkintaansa.

– Tällä hetkellä tehdas toimii, mutta totuus on, että tilanne voi muuttua milloin tahansa. Päätimme jo ennen tätä tilannetta kasvattaa tuotantoa Nokian tehtaallamme niin paljon kuin mahdollista ja kasvattaa myös Yhdysvaltain-tehtaan tuotantoa, Antola sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut