Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvelle 15 kiintiöpakolaista Kongosta – vaatteita ja keittiötarvikkeita kerätään

Nurmijärven kunta vastaanottaa 15 kiintiöpakolaista kevään 2022 aikana. Kuntaan saapuu perheitä Kongon Demokraattisesta Tasavallasta, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa. Pakolaiset tulevat asumaan Nurmijärven Kodit Oy:n vuokra-asunnoissa.

Nurmijärven kunnassa on tehty pakolaisten vastaanottotyötä vuodesta 2015. Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti kiintiöpakolaisten vastaanotosta lokakuussa 2019.

Nurmijärven kunnan tiedotteessa pyydetään kuntalaisia tuomaan naisille, miehille ja eri ikäisille lapsille hyväkuntoisia vaatteita, kenkiä ja takkeja. Kuntaan tuleville pakolaisille kerätään myös liinavaatteita, verhoja, lamppuja, mattoja ja leluja. Astioita on jo, mutta esimerkiksi kattiloita, paistinpannuja ja muita keittiötarvikkeita tarvitaan vielä.

Lahjoituksen voi toimittaa 21.3.-25.3. klo 9–16 Olkkari-kirppikselle (Kuokkalantie 2, Kirkonkylä) ilman etukäteisilmoitusta tai soittaa numeroon 044 7044424.

Kunta tekee yhteistyötä järjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa. Lisätietoa kumppanuusverkostosta löydät osoitteesta https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/hyvinvointipalvelut/kotoutumispalvelut/nurmijarven-kotoutumisen-kumppanuusverkosto

Kielikaveriksi haluavat voivat ilmoittautua suoraan Setlementti Louhela ry:n Jyrki Brandtille, puh. 040 585 7589.