Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haku JOPO-luokalle alkoi – tutustumispäivä huomenna

Nurmijärven kunnassa on käynnissä 8.4. asti haku joustavan perusopetuksen luokalle. JOPO-ryhmät on tarkoitettu Nurmijärven kunnan 8.–9.-luokkien oppilaille, joilla on vaara jäädä ilman peruskoulun päättötodistusta tai vaikeuksia suoriutua opinnoistaan muun muassa heikon koulumotivaation, alisuoriutumisen ja runsaiden poissaolojen takia.

Klaukkalan JOPO-luokalle voivat hakea Klaukkalan alueen oppilaat (Isoniittu, Urheilupuisto ja Mäntysalo). Rajamäelle otetaan oppilaita Kirkonkylästä ja Rajamäeltä.

Hakijat haastatellaan viikoilla 17 ja 18 ja valinnoista tiedotetaan toukokuussa. Lisätietoja hakemisesta saa JOPO-luokan työntekijöiltä ja oman koulun oppilashuollon henkilöstöltä. Hakulomakkeita saa oppilaan omasta koulusta ja kunnan kotisivuilta.

Joustavan perusopetuksen tavoitteena on perusopetuksen oppimäärän suorittamisen lisäksi, että nuori löytää motivaation koulunkäyntiin, saa omaa osaamistaan vastaavan peruskoulun päättötodistuksen, löytää oman alan ja jatko-opiskelupaikan sekä hankkii tiedot ja taidot, joilla pärjää jatko-opinnoissa ja elämässä.

Opetus järjestetään koulussa lähiopetuksena ja osaksi työpaikoilla sekä muissa oppimisympäristöissä ohjattuna opiskeluna. JOPO-luokalla keskeinen opiskelumuoto on työssäoppiminen. Sen jaksoihin kuuluu työpaikan työtehtävien lisäksi opetussuunnitelman mukaisia opiskelutehtäviä. Työssäoppimisten tavoitteena on tehdä työelämä tutuksi käytännön kokemuksen ja tiedon kautta.

Vaikka Jopo on pieni ryhmä, kyseessä ei kuitenkaan ole erityisluokka. Jopo-opiskelussa on tärkeää, että oppilaalla on syttynyt oma halu käydä koulua ja suorittaa peruskoulun viimeiset luokat hieman eri tavalla. Oma-aloitteisuus ja oikea asenne sekä koulutehtäviin että työssäoppimisiin ovat hyvän jopolaisen tunnusmerkkejä. Moni oppilas on kokenut hyvänä opiskelun samassa ryhmässä jokaisessa kouluaineessa.

Oppilaat sekä vanhemmat voivat tutustua JOPO-opiskeluun Avoimet ovet -päivänä ke 23. maaliskuuta kello 12–18 sekä Urheilupuiston koulun että Seitsemän veljeksen koulun jopo-luokilla.

Haku JOPO-luokille on voimassa 8.4.2022 klo 15 asti. Hakemukset liitteineen tulee palauttaa sille koululle, josta paikkaa haetaan. Kaikki hakijat haastatellaan viikoilla 17 ja 18 siinä koulussa, johon oppilas hakee opiskelemaan.