Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Putkonen vaatii valtuuston kokouksessa kunnanjohtajan vaihtamista: "Arvojohtamiseen ei kuulu yksipuolinen sanelu"

Nurmijärven valtuutettu Matti Putkonen (ps.) esittää tämäniltaisessa kunnanvaltuuston kokouksessa (ke 23.3.2022) kunnanjohtajan vaihtamista.

– Meidän on vakavasti harkittava kunnanjohtajan vaihtamista. Arvojohtamiseen ei kuulu yksipuolinen sanelu ja ylimielisyys, eikä käräjillä uhkailu, Putkonen toteaa puheessa.

Puheessaan hän viittaa kokouksessa käsittelyssä olleeseen kuntastrategiaan ja totesi, että haja-asutusalueiden veto- ja pitovoimaa on vahvistettava muuttamalla nykyistä kunnanjohtamisjärjestelmää ja -kulttuuria.

– Nykyinen tilanne katastrofaalinen. Rakennusluvat ovat jumittuneet kunnantalolle, yksityistiet on laitettu laittomasti asukkaiden maksettaviksi, jätehuoltomaksuilla rahastetaan ja vesiosuuskuntiin yritetään pakottaa liittymään, vaikka pihassa on toimivat ja ympäristönsuojelulain 11 § ja jätevesiasetuksen täyttävät järjestelmät, Putkonen luettelee.

Hänen mukaansa kunnan johto ei suostu näistäkään asioista järkevään vuoropuheluun, vaan sopimisen sijaan siirrytään käräjäsaleihin.

Matti Putkonen toimitti puheensa Nurmijärven Uutisille ennen kunnanvaltuuston kokouksen alkamista.