Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Putkonen vaatii valtuuston kokouksessa kunnanjohtajan vaihtamista: "Arvojohtamiseen ei kuulu yksipuolinen sanelu"

Nurmijärven valtuutettu Matti Putkonen (ps.) esittää tämäniltaisessa kunnanvaltuuston kokouksessa (ke 23.3.2022) kunnanjohtajan vaihtamista.

– Meidän on vakavasti harkittava kunnanjohtajan vaihtamista. Arvojohtamiseen ei kuulu yksipuolinen sanelu ja ylimielisyys, eikä käräjillä uhkailu, Putkonen toteaa puheessa.

Puheessaan hän viittaa kokouksessa käsittelyssä olleeseen kuntastrategiaan ja totesi, että haja-asutusalueiden veto- ja pitovoimaa on vahvistettava muuttamalla nykyistä kunnanjohtamisjärjestelmää ja -kulttuuria.

– Nykyinen tilanne katastrofaalinen. Rakennusluvat ovat jumittuneet kunnantalolle, yksityistiet on laitettu laittomasti asukkaiden maksettaviksi, jätehuoltomaksuilla rahastetaan ja vesiosuuskuntiin yritetään pakottaa liittymään, vaikka pihassa on toimivat ja ympäristönsuojelulain 11 § ja jätevesiasetuksen täyttävät järjestelmät, Putkonen luettelee.

Hänen mukaansa kunnan johto ei suostu näistäkään asioista järkevään vuoropuheluun, vaan sopimisen sijaan siirrytään käräjäsaleihin.

Matti Putkonen toimitti puheensa Nurmijärven Uutisille ennen kunnanvaltuuston kokouksen alkamista.

Matti Putkonen ei saa tukea halulleen erottaa kunnanjohtaja – "Yhteistyö kunnanjohtajan kanssa toimivaa"

Perussuomalaisten valtuustoryhmässä tyytymättömyyttä kunnanjohtajan toimintatapoihin – ei kuitenkaan vaadi erottamista