Professori haluaisi selvittää, miksi presidentti Tarja Halosella oli väärä analyysi Venäjästä – IS: "Mistä se johtui, että luotti vääriin asioihin?"

Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja Tuomas Forsberg on sitä mieltä, että tasavallan presidentti Tarja Halonen on päässyt Venäjä-keskustelussa liian helpolla.

Forsberg kommentoi asiaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Hän on sanonut, että Putin on eri henkilö kuin se, jonka hän oppi tuntemaan. Pitää varmaan paikkansa, mutta olisi hyvä saada asianomaisilta toimijoilta, joista Halonen on kärkipäässä, aitoa itsereflektiota, mistä se johtui, että luotti vääriin asioihin?

Forsbergin mukaan asiassa ei ole kyse siitä, että Halonen pitäisi saada "jälkiviisaasti tuomiolle".

– Kansalaisten täytyy tietää, miksi tällaisia arvioita tehtiin ja mihin ne perustuivat. Meidän täytyy oppia virhearvioinneista tulevaisuutta varten. Uskottiinko venäläisten vakuutteluihin, peesattiinko Saksan demareita? Ohitettiinko Suomen ulkoasiainhallinnosta tai tiedustelun kautta tullutta tietoa?

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut