Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palkanmaksupalvelut pois kunnalta – jatkossa niitä hoitaa Sarastia

Kunnanhallitus päätti ulkoistaa henkilöstön palkanmaksupalvelut Sarastia Oy:lle. Päätös syntyi 8-3 päättyneen äänestyksen jälkeen.

Kunnan henkilöstön eli noin 1 800 palkansaajan palkanmaksupalvelut on tuotettu kunnan omana toimintana henkilöstöpalveluissa.

Vuonna 2021 selvitettiin palkanmaksupalvelun jatkamista omana toimintana ja vaihtoehtona ulkoistettuun palveluun siirtymistä. Selvityksen perusteella kunnanhallitus päätti viime vuoden kesäkuussa periaateratkaisuna käynnistää palkanlaskennan ulkoistamisen valmistelun.

Siirtoesityksen perusteeksi kunnanhallitus totesi kriittisten palkanmaksupalvelujen jatkuvuuden turvaamisen sekä prosessien ja tietojärjestelmien kehittymisen varmistamisen, koska palvelukeskuksella on käytettävissään kunnan tukipalvelua laajemmat henkilöstö- ja kehittämisresurssit.

Sarastia Oy tuottaa tällä hetkellä mm. kunnan taloushallinnon palveluja ja kunta on jo Sarastia Oy:n osakas.

Kunnanhallitus päätti hankkia palkanmaksupalvelut Sarastia Oy:lta siten, että vuoden 2022 aikana toteutetaan palvelujen siirtäminen nykyisin tietojärjestelmin ja kokonaispalveluun siirrytään vuoden 2024 aikana.

Siirtyvän henkilöstön kanssa käydään asianmukaiset yhteistoimintaneuvottelut liikkeen luovutuksesta ennen sopimusten allekirjoittamista.

Mahdollisista määrärahamuutoksista päätetään tarkempien selvitysten jälkeen.

Kunnanhallitukselle raportoidaan hankkeen etenemisestä ja toiminnan sujuvuudesta kaksi kertaa vuodessa.

Hallituksen kokouksessa Harri Lepolahti (sd) teki Leni Pispalan (vihr.) ja Jouni Maijalan (ps) kannattamana esityksen siitä, että kunnanhallitus päättäisi jatkaa palkanmaksupalvelujen tuottamista omana toimintana.

Perusteluina oli muun muassa se, että esitetyn selvityksen ja muista organisaatioista saatujen kokemusten perusteella ulkoistamiseen liittyy riskejä palvelun laadun ja lopullisten kustannusten osalta.

8-3 päättyneen äänestyksen perusteella kunnanhallitus hyväksyi alkuperäisen ulkoistamisesityksen