Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keuda kiinnosti yhteishaussa – Nurmijärven toimipisteeseen hakijoita 567

Yhteishaussa Keudan ammatillisiin koulutuksiin oli tänä keväänä 1 225 ensisijaista hakijaa. Hakijoita oli eri alojen perustutkintoihin yhteensä 1 410.

Määrällisesti eniten hakijoita oli ajoneuvo-, rakennus, sähkö- ja automaatioalan perustutkintoihin. Vuonna 2021 oli 1 207 ensisijaista hakijaa. Keudan vetovoimaisuus alueella jatkui hyvänä, sillä hakijoiden määrä nousi miltei kahdellakymmenellä edellisvuoteen nähden.

– Kaikille peruskoulunsa päättäville nuorille on Keudassa jatkopaikka, lupaa rehtori Anna Mari Leinonen Keudan tiedotteessa.

Tämän varmistaa myös viime vuonna toteutunut oppivelvollisuusuudistus.

– Yhteishaussa valitut Keudan opiskelijat voivat myös ilmoittautua lukio-opintoihin opiskelemaan kaksoistutkintoa, Leinonen kertoo.

Keudassa voi osana perustutkintoa suorittaa ammattikorkeakoulun väyläopintoja useilla eri aloilla.

Väyläopinnoissa perustutkintoon voidaan sisällyttää ammattikorkeakoulutasoisia opintoja, joiden perusteella opiskelija voi myös hakeutua jatko-opintoihinsa suoraan erillishaun kautta.

Tämän vuoden yhteishaussa oli mukana ensimmäistä kertaa tutkintokoulutukseen valmentava (TUVA) -koulutus, johon haki Keudan eri toimipisteisiin yhteensä 325 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 35.

– Enintään vuoden kestävän koulutuksen TUVAn tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia hakeutua ammatilliseen tutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen, Leinonen sanoo.

Tutkintoon valmistava koulutus ohjaa lisäksi jatko-opinto- ja työelämäsuunnitelman laadintaan sekä vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa myöhemmin ammatillinen perustutkinto, lukiokoulutuksen oppimäärä ja sen päätteeksi suoritettava ylioppilastutkinto.

Jatkuva haku ja sen merkitys näkyy yhteishaun hakijamäärissä. Ammatillisen koulutuksen tutkintoihin Keudassa valitaan jatkuvassa haussa jo kaksi kolmasosaa hakijoista.

– Keudassa opiskelijat voivat aidosti aloittaa opintonsa sekä valmistua joustavasti ympäri vuoden, kertoo hakeutumispalveluiden tiimiesihenkilö Tuire Aikio.

Nurmijärvellä oli mahdollista hakea kahdeksaan eri perustutkintoon.

Hakijoita oli yhteensä 567, joista ensisijaisia 156. Eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan sekä rakennusalan perustutkintoihin.

Järvenpään kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 14 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 1 496, joista ensisijaisia 344. Eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan sekä autoalan perustutkintoihin. Huomionarvoista on, että kone- ja tuotantotekniikan hakijamäärät ovat kasvaneet aiemmasta.

Keravan kahdessa toimipisteessä oli 292 ensisijaista hakijaa 9 eri perustutkintoon. Yhteensä hakijoita oli 1 230. Eniten hakijoita oli liiketoiminnan sekä talotekniikan perustutkintoihin.

Mäntsälän kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 10 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 681, joista ensisijaisia 208. Kiinnostavimmat alat olivat maatalous- sekä rakennusalan perustutkinnot.