Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven historia 1960-luvulta nykypäiviin kirjoihin ja kansiin – kunnanhallitus nimeää jäsenet historiatoimikuntaan tänään

Nurmijärven kunta viettää juhlavuotta vuonnan 2025, jolloin kunta hallintopitäjänä täyttää 250 vuotta. Juhlavuodeksi ollaan laatimassa kunnan historiikkia, joka on Nurmijärven kunnan historian 4. osa. Teoksen on määrä kattaa Nurmijärven kunnan historia 1960-luvulta nykypäivään.

Historiakirjan tutkimus- ja kirjoitustyö kilpailutettiin alkuvuonna 2022. Tutkimus- ja kirjoitustyön laatijaks valittiin Suomen Urheilumuseosäätiö. Kirjan kirjoittavat Ossi Viita ja Jouni Lavikainen. Historiakirjan tutkimus- ja kirjoitustyön kustannuksiin varaudutaan vuosien 2022-2024 talousarviossa.

Tutkimus- ja kirjoitustyön ohjaamista varten nimetään erillinen historiatoimikunta. Se koostuu asiantuntijoista ja kunnan historiaa tuntevista henkilöistä.

Toimikunnan jäseniltä kirjoittajat voivat saada apua muun muassa paikallistuntemuksessa. Toimikunta voi lisäksi haastatella ja kutsua kokouksiinsa myös muita tarpeelliseksi katsomiaan henkilöitä. Toimikunnan puheenjohtaja ja sihteeri tulisivat kunnasta. Toimikunnan on tarkoitus kokoontua 3-4 kertaa vuodessa.

Kunnanhallitus nimeää jäsenet toimikuntaan kokouksessaan, joka pidetään tänään 28. maaliskuuta.