Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaelluksen ensiaskeleet tutuiksi maksuttomalla luennolla

Luontoharrastus ja luonnossa liikkuminen ovat lisääntyneet koronaepidemian aikana. Hiipumisen merkkejä ei ole näkyvissä, vaan pikemminkin lajin harrastajien määrät ovat kasvussa. Nurmijärven Opisto järjestää yhdessä Klaukkalan kirjaston kanssa maksuttoman luennon: Vaelluksen ensiaskeleet. Luennoitsijana toimii Soile Paukkunen, joka on vaellusharrastaja ja opiskelee luonto-ohjaajaksi. Luennon anti keskittyy erityisesti vasta-alkajille suunnattuihin vinkkeihin.

– Osaan kertoa ensi askelista vaeltamisesta haaveilevalle. Ne ovat vielä tuoreessa muistissa, ja virheistä on tullut jo kuitenkin vähän opittua. Kerron omia kokemuksia, inspiroin ja annan vinkkejä, mistä voisi lähteä vaellusta opettelemaan ja mistä löytyy lisää tietoa. Luento on siis tarkoitettu kaikille luonnossa viihtyville, joita houkuttelisi aloittaa vaellus tai joilla on jo jotain kokemusta, mutta kaipaa lisää vinkkejä esimerkiksi Lapissa vaeltamisesta, kertoo Paukkunen.

Luennon runko koostuu vaelluksen suunnittelusta, erilaisista majotteista, varusteita, retkiruoasta ja paikalla on myös nähtävillä retkivarusteita. Niitä pääsee tutkimaan ja niistä kyselemään ja keskustelemaan luennon lopussa.

– Luento käsittelee lähinnä sulan maan vaellusta vasta-alkajan näkövinkkelistä. Ulkomaan vaellusta en ota aiheeksi, koska aloittelijan ei ole hyvä lähteä ensimmäiseksi ulkomaille kokeilemaan taitojaan. Meillä Suomessa on mahtavaa maastoa ja paljon nähtävää niin Etelä-Suomessa kuin Lapin tuntureillakin, lisää Paukkunen.

Vaelluksen ensiaskeleet – maksuton luento Klaukkalan kirjastossa ke 6.4. klo 18–19.30. Ennakkoilmoittautumiset: www.nurmijarvenopisto.fi tai p. 040 938 1007.