Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisin viikkoraportti: tehtävämäärät vakiintuneet kevättalviselle tasolle – pahoinpitelyjä edellisviikkoa enemmän

Niin Itä-Uudenmaan liikennepoliisi kuin poliisit muuallakin maassa valvoivat viime viikolla kovia ylinopeuksia, selviää poliisin viikkotiedotteesta. Valvonta oli osa Euroopan laajuista nopeusvalvontamaratonia, jonka päivämäärä oli torstain 24. maaliskuuta.

Nopeusvalvonnan yksiselitteisenä tavoitteena on vaikuttaa kuljettajien käytökseen siten, että nopeusrajoituksia noudatetaan.

– Kyse on liikenneturvallisuudesta: turvallinen ajonopeus tarkoittaa sitä, että pysähtymismatka pysyy realistisena. Mitä kovempaa ajat, sitä kauemmin kestää saada ajoneuvo pysähtymään, komisario Asko Sartanen selittää.

Ylinopeuksia mitattiin viikon aikana 170. Vuosi sitten vastaava luku oli 168. Vuorokauden ajan jatkuneen nopeusvalvontamaratonin aikana ylinopeuksia mitattiin 21, kun niitä viime vuonna oli 29.

– Nopeuksia valvottiin kaikilla Itä-Uudenmaan poliisin toiminta-alueen pääväylillä.

Poliisipartiot pyrkivät näkymään tien päällä mahdollisimman kattavasti, mikä saa kuljettajat hölläämään kaasujalkaa.

– Kiinnijäämisriskin ylläpitäminen edellyttää näkyvää valvontaa ja aktiivista puuttumista liikennerikoksiin. Aktiivisemmalla valvonnalla poliisi saa myös paljastettua määrällisesti enemmän liikennerikollisuutta.

Kokonaistehtävämäärä Itä-Uudenmaan poliisin alueella on nyt jo kolmatta viikkoa pysynyt reilussa 1 500:ssa.

– Tilanne oli sama myös viime viikonloppuna. Kun tehtävien määrä edellisenä viikonloppuna oli 574, niin nyt se oli 572, komisario Kimmo Klemetti kertoo.

Yksilönsuojaan liittyvissä tehtävissä oli lievää nousua.

–  Niitä hoidettiin viikonloppuna lähes 200. Kotihälytystehtäviä poliisille välitettiin 66, mikä oli jokseenkin saman verran kuin viikkoa aikaisemmin.

Rattijuopumuksiin liittyvissä tehtävissä oli lievää, mutta myönteistä laskua.

– Se näkyi erityisesti perustapauksissa: niitä kirjattiin liikenteestä seitsemän. Törkeitä rattijuoppoja tavattiin liikenteestä 12.

Pahoinpitelyrikosten määrät sen sijaan kasvoivat ja erityisesti kasvu näkyi yleisillä paikoilla tapahtuneissa pahoinpitelyissä.

–  Viime viikolla niitä ilmoitettiin poliisille 47, kun edeltävällä viikolla luku oli 28.

Yksityisillä paikoilla tapahtuneissa pahoinpitelyissä suunta oli päinvastainen. Viime viikolla poliisi sai tiedon 41:stä yksityisellä paikalla tehdystä pahoinpitelystä, edellisellä 57:stä.