Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Digiopastukset päättyvät kevään osalta 5. huhtikuuta

Kuntalaiset ovat voineet hakea apua arjen digipulmiin Digikahviloista, joita on järjestetty miltei kolmen vuoden ajan kolmessa päätaajamassa. Vapaaehtoiset vertaisdigiopastajat sekä tietotekniikkaopettajat ovat antaneet neuvoja laitteiden käyttöön liittyvissä asioissa maksutta.

Kevään viimeinen opastus järjestetään ennakkotiedoista poiketen tiistaina 5. huhtikuuta kello 13–15 Klaukkalan Tellosalissa.

– Varaudumme siihen, että kaikki toiminnassa mukana olevat viisi opastajaa voivat tulla paikan päälle. Tällöin on vielä mahdollisuus tulla oman laitteen kanssa kysymään neuvoa vaikkapa virusturvasta, asetuksista tai valokuvien tallennuksesta. Osallistujien tulee varata opastusaika ennakkoon Nurmijärven Opistosta p. 040 938 1007, Nurmijärven opiston rehtori Jenni Karemo sanoo.

Koronan vuoksi opastukset olivat välillä kokonaan tauolla ja palvelua on järjestetty ajanvarauksella. Painopiste on siirtynyt kolmen vuoden aikana selkeästi kannettavista tietokoneista älypuhelimiin.

– Laitteet uudistuvat ja ohjelmia päivitetään jatkuvasti. Juuri, kun tuntuu siltä, että käyttö sujuu, niin jokin seikka muuttuu, ja taas on lisää opeteltavaa, toteaa digikahviloissa opastajana toimiva Heimo Lindgren.

Opisto ottaa mielellään vastaan ehdotuksia ja palautetta kuntalaisilta siitä, millaista digiopastusta jatkossa tarvitaan. Nurmijärvelle on saatu toimiva digiopastusverkosto, johon kuuluvat ENTER ry, EKL Verkosta virtaa -hanke, kirjastot, Nurmijärven Klubitalo, eläkejärjestöt sekä Nurmijärven Opisto.

– Näiden toimijoiden kesken kokoonnumme säännöllisesti miettimään yhdessä, miten opastusta olisi järkevintä järjestää ja mikä on toimijoiden rooli. Korona-aika on aiheuttanut tähänkin toimintaan muutoksia, mutta jatkossa toivomme taas, että uusi vaihde löytyy ja pääsemme kehittämään digiopastuksia. Kokeilemme mielellämme uusia toteutustapoja, jotta mahdollisimman moni apua tarvitseva tavoitettaisiin, toteaa verkoston koordinaattori ja opiston rehtori Jenni Karemo.