Akuuttiosaston mittava peruskorjaus valmistumassa – "Uusittu sisältä kokonaan"

Terveyskeskus: Kirkonkylän akuuttiosaston peruskorjaus viimeistelyä vaille valmis.

Kirkonkylän terveysasemalla alkoi vuoden 2021 alkupuolella mittava peruskorjaus.

Remontti käsitti koko 90-luvulla rakennetun C-osan potilaskerrosten tilamuutokset, kellarikerroksen ja aulan tilojen käyttötarkoituksen muutokset sekä talotekniikkajärjestelmien peruskorjaukset ja jäähdytyksen lisäyksen.

– Akuuttiosasto on uusittu sisältä kokonaan. Aiemmin se käsitti kahdessa kerroksessa osastot 1 ja 3, nyt akuutti on kokonaisuudessaan yhtä osastoa kahdessa kerroksessa, Keusoten koordinoiva hoitotyön esimies Nina Nikkinen sanoo.

Akuuttiosastolla oli 43 potilaspaikkaa, mutta remontin jälkeen niitä on vähennetty. Nyt potilaita mahtuu terveysaseman akuuttiosastolle yhteensä 38.

– Peruskorjauksen suurin hyöty on osastotilojen päivittäminen ajanmukaisiksi. Potilaspaikkojen vähentäminen liittyy huonetiloihin, jotka ovat jatkossa yhden ja kahden hengen huoneissa. Kaikissa huoneissa on lisäksi omat wc- ja suihkutilat, Nikkinen sanoo.

Osa huoneista on toteutettu siten, että niissä voidaan turvallisesti hoitaa potilaita, joiden sairaus vaatii eristystä esimerkiksi helposti tarttuvissa infektiosairauksissa.

Suurin hyöty on osastotilojen päivittäminen.

– Huoneet ovat sellaiset, ettei potilas pääse tartuttamaan muita eikä muut potilasta, Nikkinen selventää.

Henkilöstön tilat on suunniteltu tukemaan moniammatillista tiimityöskentelyä koko hoitotiimin työskennellessä samoissa työtiloissa.

Remontin oli tarkoitus valmistua helmikuussa 2022, mutta Nikkisen mukaan pieni viivästyminen on normaalia näin mittavassa peruskorjauksessa. Uudistettu akuuttiosasto avataan 2. toukokuuta alkaen potilaskäyttöön.

Henkilökuntaa Nurmijärven akuuttiosastoilla on noin 40. He sijoittuivat remontin ajaksi Keusoten muihin toimipisteisiin työskentelemään. Potilaat on niin ikään ohjattu Keusoten muihin toimipisteisiin.

– Työntekijöiden määrä on suhteutettu potilasmäärään, kuten muissakin Keusoten toimipisteissä. Olemme siirtäneet osan henkilökunnasta muihin toimenkuviin Keusoten sisällä, Nikkinen sanoo.

Keusoten tavoitteena on lisätä alueellisen kotisairaalan toimintaa. Remontin ajan väistötiloissa toiminut kotihoito saa niin ikään uudet tilat, kun kotisairaalan toimisto ja uudet poliklinikkatilat sijaitsevat osaston läheisyydessä mahdollistaen henkilöstön yhteistyön.

– Osalla kotisairaalan potilaista hoito voidaan lääkärin arvion mukaan toteuttaa kodin sijaan polikliinisesti uusissa tiloissa, esimerkiksi sairauden toipilasvaiheessa, Nikkinen sanoo.

Ennen Nurmijärven akuuttiosastotilojen avautumista Tuusulan akuuttiosastotoiminta suljetaan vaiheittain 28.3.–14.4. välisenä aikana.

– Tuusulan akuuttiosastolla hoidossa olevat potilaat siirtyvät hoitoon Keusoten alueen muille akuuttiosastoille tai muualle jatkohoitoon ennen toiminnan päättymistä, Nikkinen sanoo.

Nurmijärven ja Tuusulan akuuttiosastojen muutokset perustuvat Keusoten yhtymähallituksen 18.11.2021 tekemään päätökseen palvelujen verkostosuunnitelmasta vuosille 2022–2024.

Peruskorjaus

Remontti koskee Kirkonkylän terveysaseman kahden akuuttiosaston tiloja ja samassa siivessä sijaitsevaa sisääntulon aulatilaa ja siinä sijaitsevia työhuoneita.

Nurmijärven investointiohjelmassa 2021–2025 remontille varattiin rahaa 5,5 miljoonaa vuodelle 2021 ja vuodelle 2022 yhteensä 500 000.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut