Renkaanvaihtosesonki käsillä – Avi valvoo ulkomaisen työvoiman käyttöä

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastajat tekevät renkaanvaihtosesongin aikana ennalta ilmoittamatonta valvontaa autokorjaamoalalle, kerrotaan aluehallintoviraston tiedotteessa. Valvonnassa tarkastetaan tilaajavastuulain mukaisen selvitysvelvollisuuden noudattamista ja valvotaan ulkomaisen työvoiman työsuhteen ehtojen toteutumista ja työntekijöiden työnteko-oikeutta.

Vuokra- ja alihankintatyövoiman käyttö on tiedotteen mukaan tyypillistä lyhyissä ja sesonkiluonteisissa töissä, kuten renkaanvaihdossa. Vuokra- ja alihankintatyövoiman käyttö asettaa tilaajalle velvoitteen olla selvillä sopimuskumppaninsa lakisääteisistä maksuvelvoitteista, kuten eläkevakuuttamisesta ja veronmaksuasioista.

Etelä-Suomessa autokorjaamoalalla ja autopesuloissa työskentelee paljon ulkomaalaista työvoimaa. Työnantajan on huolehdittava muun muassa siitä, että työntekijöille maksettava palkka on alan yleissitovien työehtosopimusten mukainen, työpaikalle laaditaan työvuoroluettelo ja pidetään työaikakirjanpitoa tehdyistä työtunneista. Valvontakäyntien tarkoitus on viedä yrityksille tietoa lakisääteisistä velvoitteistaan, torjua harmaata taloutta ja työperäistä hyväksikäyttöä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut