Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta luopumassa Lintumetsässä sijaitsevasta Kuusirinteen kerhotilasta

Hyvinvointilautakunta esittää tekniselle lautakunnalle, että kunnan nuorisopalvelut luopuu Kuusirinteen kerhotalosta vuoden 2023 alusta alkaen. Kuusirinteen kerhotalosta luopuminen on yksi kunnan Nuuka toimenpidesuunnitelmaan merkityistä toimenpiteistä.

Kuusirinne on nuorisopalveluiden hallinnoima kerhotalo Lintumetsässä Klaukkalassa. Talon pinta-ala on 149 m². Kiinteistö sijaitsee kunnan omistamalla tontilla. Talo on rakennettu kanalaksi ja saneerattu kerhotilaksi 1970-luvun alussa.

Tilassa kokoontuvat toukokuuhun 2022 asti päivisin Nurmijärven seurakunnan lastenkerhot. Iltaisin tila on Lepsämän partion kokoontumistilana sekä tarvikkeiden säilytystilana. Tilaa on käytetty vähäisessä määrin myös pieniin kokoontumistilaisuuksiin.

Kiinteistön kuntoarviossa rakennus on todettu huonokuntoiseksi ja kunnostaminen epätarkoituksenmukaiseksi. Kuusirinne sijaitsee Lintumetsän asuntoalueella keskellä asutusta, joten tontin muuttaminen asumiskäyttöön on taloudellisesti kannattavaa.

Lintumetsä on kasvava alue, jossa asuu paljon lapsiperheitä. Heidän kannaltaan on tärkeää löytää olemassa olevista kiinteistöistä tai alueelle rakennettavista kiinteistöistä tilaa, jossa alueen asukkaat voivat kokoontua. Lepsämän partiolle tulee myös löytää kokoontumis- ja varastotilat. Tilojen pitää olla partiotoimintaan sopivat.

Tilasta luopumisen nettosäästö vuositasolla on 26 000 euroa, joka sisältää kulut sisäisestä vuokrasta ja osa-aikaisen siistijän palkkakulut sekä kuluja siivousvälineistä ja aineista. Tilan vuokratuotot ovat olleet vuositasolla 1 500 euroa.