Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote ja Hyria yhteistyöhön – ensimmäiset filippiiniläiset hoiva-avustajat aloittivat

Keusoten ympärivuorokautisissa palveluissa ja kotihoidon yksiköissä on 4. huhtikuuta aloittanut 12 filippiiniläistä hoiva-avustajaa, kerrotaan Keusoten tiedotteessa. Filippiiniläisten hoiva-avustajien saapuminen Suomeen ja Keusoten palvelukseen on koulutusyhteistyötä Hyrian kanssa, jossa hoiva-avustajat suorittavat lopullisen hoiva-avustajan tutkinnon oppisopimuskoulutuksena ja mahdollisesti myös lähihoitajatutkinnon.

Opiskelijat aloittavat koulutuksen tällä viikolla. Hoiva- ja hoitoalan työntekijöistä on tällä hetkellä Keusotessa sekä valtakunnallisestikin suuri pula. Koulutusyhteistyö Hyrian kanssa kestää kolme vuotta.

– Yhtenä toimenpiteenä rekrytointihaasteeseen Keusote on käynnistänyt työperäisen maahanmuuton pilotin, jonka johdosta Keusoteen saapuu 12 filippiiniläistä hoiva-avustaja, kertoo Keusoten osaamisen ja rekrytoinnin erityisasiantuntija Tiina Tarvonen.

Koulutuksen jälkeen opiskelijat työllistyvät Keusotelle eri toimipisteisiin kotihoitoon ja ikääntyneiden palveluihin Hyvinkäälle, Tuusulaan, Nurmijärvelle ja Järvenpäähän.

Hyrian koulutuspäällikkö Kati Karvosen mukaan myöhemmin keväällä opiskelijoita saadaan Suomeen sama määrä lisää. Koulutus on S2-opetusta eli opiskelijat opiskelevat muiden opintojensa ohessa suomen kieltä.

– He ovat opiskelleet Hongkongissa teoriat hoiva-avustajan koulutukseen sekä suomen kieltä, jotta heillä on hallussa opintojen aloittamiseksi tarvittava kielitaito, Karvonen valottaa.

Hongkongissa koulutuksen on järjestänyt Mehiläiselle kuuluva Heathcare Staffing Solutions Oy (HSS),joka kouluttaa ja järjestää hoiva-alan työntekijöitä Suomeen.

Koulutettavat hoitajat suorittavat ensi alkuun hoiva-avustajan opintonsa loppuun oppisopimuksella Keusoten alueen toimipisteissä. Karvonen sanoo, että hoiva-avustajan koulutuksen he saavat nopeasti valmiiksi, koska teorian he ovat jo opiskelleet. Suomessa vuorossa on näytöt kahdesta tutkinnonosasta.

– Me varmistamme osaamisen ennen näyttöä ja ohjaamme työssäoppimista. Tarkoitus olisi, että mahdollisimman moni jatkaa oppisopimuksella lähihoitajaksi, Karvonen toteaa.