Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkä ja vaikuttava nuorisoseuraura palkittiin – Liisa Kuusela-Oppaasta vuoden 2022 Hermanska

Klaukkalalainen Liisa Kuusela-Opas on saanut Vuoden Hermanska tunnustuksen Suomen Nuorisoseuroilta. Tunnustus jaettiin 3. huhtikuuta H-kiltapäivien yhteydessä Rovaniemellä, kun valtakunnallinen Hermanni-kilta juhli 30-vuotista taivaltaan.

Suomen Nuorisoseurat jakavat vuoden Hermanska, tai Hermanni, arvonimiä ansioituneille nuorisoseuralaisille. Ensimmäisinä nämä arvonimet ovat saaneet presidentti Urho Kekkonen sekä rouva Sylvi Kekkonen.

Kuusela-Opas on tehnyt pitkän sekä vaikuttavan nuorisoseurauran niin Klaukkalan Nuorisoseurassa paikallisesti kuin myös alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Klaukkalan Nuorisoseuraan Kuusela-Opas liittyi vuonna 1976 tullessaan aikuisten kansantanssiryhmään miehensä kanssa. Hän ohjasi lasten ja nuorten kansantanssiryhmiä yhteensä 12 vuoden ajan sekä pitkän aikaa myös opintokerhoja.

Pitkän ohjaajan uran lisäksi Kuusela-Opas on toiminut aktiivisena talkoolaisena ja vapaaehtoisena nuorisoseuroissa. Paikallisen nuorisoseuran puheenjohtajana Kuusela-Opas on toiminut 11 vuotta ja onkin Klaukkalan Nuorisoseuran kunniapuheenjohtaja.

Vuoden 2022 Hermanska on vaikuttanut myös oman seuran rajojen ulkopuolelle. Kuusela-Opas on toiminut Kalevan Nuorten Uudenmaan piirin johtokunnassa, Suomen Nuorisoseurojen valtuustossa sekä johtokunnassa. Näiden lisäksi hän on ollut H-Killan sihteerinä sekä Uudenmaan H-killan varapuheenjohtajana.

Liisa Kuusela-Opas on saanut Suomen Nuorisoseurojen kultaisen ansiomerkin vuonna 2006 sekä H-arvon vuonna 1995. Uudenmaan Hermanskaksi hänet valittiin vuonna 2011.

Lisää Liisan tarinasta voi lukea Klaukkalan Nuorisoseuran sosiaalisista medioista, koko vuoden kestävästä juttusarjasta Tarinoita 100-vuotiaasta seurasta. Sarjassa haastatellaan eri ikäisiä, taustaisia ja kokemuksia nuorisoseuralaisuudesta. Tarinan löydät Facebookista Klaukkalan Nuorisoseura ja Instagramista klaukkalan_nuorisoseura.