Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Röykän sairaala kaupaksi 1,5 miljoonalla – mukana hankkeessa näyttelijä Jasper Pääkkönen

Helsingin kaupunki on myynyt Nurmijärvellä sijaitsevan Röykän sairaalan. Viime vuoden lopussa myyntiin laitettu seitsemän kiinteistön kokonaisuus myytiin 1,5 miljoonan euron hinnalla Röykkä Invest Oy:lle, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa. Kauppakirja allekirjoitettiin keskiviikkona.

Röykkä Invest Oy:n takana on useita yrittäjiä, muun muassa näyttelijä ja yrittäjä Jasper Pääkkönen. Nurmijärveltä mukana on Nurmijärven Uutisten saaman tiedon mukaan ainakin yrittäjä Jari Pitkälä.

– Röykkä on niin upea kohde, että katsoimme sen ansaitsevan omistajaryhmittymän, joka haluaa kehittää alueelle korkealuokkaista toimintaa, siksi osallistuimme tarjouskilpailuun. Nyt, kun korkeimman tarjouksen myötä kohde päätyi meille, aiomme rauhassa ja kiirehtimättä luoda suunnitelmat Röykän kehittämiseksi, Jasper Pääkkönen kertoo.

– Mitä Röykkään kehitetään, sitä on vielä turhan varhaista kommentoida, mutta esimerkiksi korkeatasoinen hotellitoiminta on yksi varteenotettava vaihtoehto, hän jatkaa.

Avoimeen tarjouskilpailuun jätettiin yhteensä kuusi tarjousta. Tarjouskilpailun ratkaisi paras hinta.

Vuodesta 1956 Helsingin kaupungin omistuksessa ollut kohde on toiminut vuosikymmenten saatossa yksityisenä keuhkotautiparantolana ja psykiatrisena sairaalana. Sairaala on tunnettu jugend-tyylisestä päärakennuksesta, jonka on suunnitellut yliarkkitehti S.M.Schjerfbeck.

Alueella on yhteensä noin 20 eri kuntoista ja ikäistä rakennusta, joiden kokonaisala on yhteensä noin 11 300 k-m2. Myytävien kiinteistöjen yhteispinta-ala on noin 22,9 hehtaaria.

Kaupungin omistamat viereiset Natura-alueet tullaan myymään Suomen valtiolle luonnonsuojelutarkoituksiin. Tämän jälkeen kaupungilla ei ole enää maanomistusta Röykässä.

Kohde myytiin, sillä kaupunki luopuu toimitilastrategian mukaisesti sellaisista rakennuksista, joilla sillä ei ole käyttöä omissa palveluissaan tai joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä.