Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjailija Katja Kallio kertoo uusimmasta romaanistaan Klaukkalan kirjastossa

Kirjailija ja käsikirjoittaja Katja Kallio vierailee Klaukkalan kirjastossa tiistaina 12. huhtikuuta kello 18. Hän kertoo uusimmasta romaanistaan Tämä läpinäkyvä sydän, joka kertoo jatkosodan aikaisen rakkaustarinan Hangossa.

– Tiesin aina, että päähenkilöni Beata Kreutzman on nainen, jolla on merkittävä kohtalo, suuri tarina. Hän ei ole pienten tarinoiden nainen, vaikka minä olen niitäkin kirjoittanut, enkä väheksy pieniä tarinoita, Kallio kertoo.

Kirjassa nuori hankolaisnainen ja venäläinen sotavanki rakastuvat. Tarina sijoittuu Hankoon, joka on Kalliolle hyvinkin tuttu paikka.

– Olen alun perin mennyt Hankoon kesäturistina, mutta tajusin pian kaupungin dramaattiset historialliset ulottuvuudet. Sittemmin Hangosta on tullut minulle myyttisten mittasuhteiden kaupunki. Arkinen myös, olen kirjoittanut siellä paljon, ja tietysti ollut konfliktiarkeologisilla kaivauksilla, joihin Tämä läpinäkyvä sydän osin perustuu.

Kallio osallistui vastikään Hangon ensimmäisille kirjallisuuspäiville.

– Funkkis-kaupungintalon juhlasali oli ääriään myöten täynnä yleisöä. Hangossa vallitsee suuri kotiseuturakkaus, historiatietoisuus sekä kiinnostus kulttuuria kohtaan, hän kertoo.

Kirjailijavierailuun on vapaa pääsy ja se striimataan. Nauhoite on katsottavissa kaksi viikkoa Nurmijärven kirjastojen Youtube-sivuilla.

KORJAUS 11.4.2022 KLO 15.30: Korjattu tekstin alkuun viikonpäivä.