Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piikkiproteiinia sisältävää Novavaxin koronarokotetta voi nyt antaa kolmantena annoksena, linjaa THL – Ei myyntilupaa tehosteannoksiin

Novavaxin Nuvaxovid proteiinirokotetta voidaan nyt antaa myös koronan kolmantena rokoteannoksena, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteessaan.

Nuvaxovidin piikkiproteiinia sisältävällä rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin Euroopan unionin alueella. Rokotteella ei THL:n tiedotteen mukaan ole toistaiseksi myyntilupaa tehosteannoksiin. Alustavissa tutkimuksissa rokote on ollut tehokas myös kolmantena annoksena eikä turvallisuushuolia ole tiedotteen mukaan havaittu.

Nuvaxovid rokotetta voidaan tiedotteen mukaan antaa, jos rokotettavalla on lääketieteellinen este ottaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotteita tai hän ei halua ottaa muita tarjottuja rokotevalmisteita. Kolmantena rokoteannoksena annetaan ensisijaisesti mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.

Nuvaxovid-rokote ei sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia.

Ensimmäiset Nuvaxovidin rokoteannokset saapuivat Suomeen helmi-maaliskuun vaihteessa 2022.