Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan harvinainen kalastusrakennelma 5 200 vuoden ikäinen – tiesuunnitelmat jatkuvat yhteistyössä Museoviraston kanssa

Museoviraston arkeologit tekivät lokakuussa 2021 arkeologisia koetutkimuksia Klaukkalassa Isoniitun, Yli-Kunnarin ja Ylisjoen alueilla. Tutkimukset oli tilannut Nurmijärven kunta.

Koetutkimuksissa löytyi kivikautuisen asuinpaikan jäännöksiä. Suurin löytö oli kivikautinen liistekatiska, joka löytyi Ylisjoen asuinpaikan edustalta. Liistekatiskan iäksi on nyt vahvistunut 5 200 vuotta, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa. Nurmijärven kunnan tiedotteen tiedot perustuvat Marianna Niukkasen ja Tuija Väisäsen blogikirjoitukseen Arkeologit löysivät Klaukkalasta harvinaisen kivikautisen kalastusrakennelman. Blogikirjoitus on luettavissa Museoviraston verkkosivuilla.

Nurmijärven kunta teetti Museovirastolla koetutkimuksia, koska peltoalueen poikki on Viirinlaakso II asemakaavassa suunniteltu rakennettavaksi uusi katu, Luhtajoentie. Koetutkimusten tavoitteena oli selvittää muinaisjäännösten laajuutta ja säilyneisyyttä, jotta kadun rakentamisen vaatimien arkeologisten jatkotutkimusten tarvetta ja kustannuksia voitaisiin arvioida.

Nurmijärven kunnan tiedotteen mukaan kadun suunnittelua jatketaan Museoviraston, arkeologien ja kunnan yhteistyönä. Tavoitteena on löytää kivikautisia muinaisjäännöksiä säästävä ja liikenteellisesti hyvä ratkaisu.