Kunta-alan mahdollisen lakon uusi alkamispäivä selvisi – Lakon piirissä olisi 81 000 kuntapalkansaajaa

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian jäsenten neuvottelujärjestö JUKO on tänään torstaina jättänyt lakkovaroituksen kymmeneen kaupunkiin.

Kunta-alan lakon on tarkoitus alkaa Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Turun, Tampereen, Oulun, Kuopion, Rovaniemen ja Jyväskylän kaupunkien palveluksessa olevien lakkona 3. toukokuuta, jos neuvotteluratkaisuun ei päästä sitä ennen. Lakko kestäisi seitsemän vuorokautta ja päättyisi 9. toukokuuta. Mikäli lakko toteutuu, sen piiriin kuuluu 81 000 kuntapalkansaajaa.

Talentian jäsenistä lakossa ovat lakkokaupunkien palveluksessa olevat varhaiskasvatuksen työntekijät, kuten varhaiskasvatuksen opettajat, jotka kuuluvat KVTES- ja OVTES-sopimusten piiriin ja oppilashuollossa työskentelevä Talentian jäsenistö, kuten kuraattorit, jotka kuuluvat SOTE-sopimukseen. Toteutuessaan lakko todennäköisesti sulkisi päiväkoteja ja oppilashuollon palveluita hyvin laajasti kaikissa kymmenessä lakkokaupungissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut