"Täältä on helppo lähteä joka suuntaan" – Nurmijärven Uutisten Klaukkala-kyselyyn tuli reilu 600 vastausta

Loistava sijainti, rauha, väljyys, yhteisöllisyys ja palvelut ovat Klaukkalan vahvuuksia. Tämä kävi ilmi Nurmijärven Uutisten maaliskuussa toteuttamassa verkkokyselyssä. Kyselyssä Klaukkalassa asuvia pyydettiin kertomaan, mikä on asuinalueessaan parasta ja miten he kehittäisivät Klaukkalaa. Kyselyyn tuli 601 vastausta.

Kyselyn perusteella Klaukkalan ylivoimainen vahvuus on hyvä sijainti. Tämä korostui sadoissa vastauksissa.

– Täältä on helppo lähteä joka suuntaan.

– Loistava sijainti, lyhyt matka kaikkialle!

– Sopivan lähellä Helsinkiä, lentokenttää ja satamia.

– Hyvä tiestö ja lähellä Helsinkiä.

– Vantaan, Espoon ja Helsingin läheisyys

– Landella mutta lähellä kaikkea.

– Sopivasti landella, mutta nopeasti pääsee esimerkiksi töihin Helsinkiin.

Klaukkala kaipaa viheralueita

Vastaajat arvostivat Klaukkalan rauhaa ja väljyyttä. Useampi vastaaja luonnehti Klaukkalan olevan hyvä yhdistelmä maaseutumaista ja kaupunkimaista asumista.

– Melkein kuin maalla asuisi, mutta lähes kaikki tarvittavat palvelut löytyy läheltä.

– Kaupungin ja maaseudun risteytys.

– Lapset on kasvatettu rauhanomaisissa ympäristössä. Luonto on lähellä, sopivan etäällä hälinästä.

– Täällä on maaseudun rauha. Stadilaisten mielestä ollaan böndellä, mutta kovin moni sieltä tänne muuttaa.

– Klaukkalassa on parasta pikkukaupunkimaisuus eli täältä löytyy lähes kaikki tarvittavat palvelut, mutta vielä on pääasiassa turvallista ja rauhallista.

Parasta on se, että Klaukkala on "pikku kaupunki"

– Helsinki alkoi ahdistaa. Täällä on väljempää ja on kuitenkin palveluja ja lähellä kaikkea.

Klaukkalan yhteisöllisyys tuli esiin useissa vastauksissa.

– Kivan oloinen yhteisö ja maanläheinen paikka asua.

– Parasta on kylämäinen yhteisö.

– Klaukkala on huippupaikka asua! Onnellisuus lähtee meistä asukkaista vain meidän yhdessä tekemisellä luodaan entistä parempi Klaukkala.

– Kylämäisyys, sopivan pieni ja luonto lähellä

–Täällä on mukava asua omassa kyläyhteisön rauhassa.

– Haluttiin lapselle pienempi koulu ja muutenkin pienempi asuinyhteisö. Vastaanottavuus ja ihmiset meidän taloyhtiössä on parasta. Ensimmäisen viikon aikana jo tunnettiin naapurit paremmin kuin mitä aiemmassa asuinpaikassa monen vuoden jälkeen.

Monipuoliset palvelut saivat myös kiitosta. Moni vastaaja kiitteli, että Klaukkalasta löytyy tärkeimmät palvelut. Ja ne palvelut, joita ei löydy, ovat lyhyen ajomatkan päässä Helsingissä.

– Täältä löytyy kaikkea: kauppoja, harrastuksia, luontoa ja ihania ihmisiä.

– Tarvittavat palvelut löytyy ja pääkaupunkiseutu ihan lähellä, jos jotain muuta tarvii.

– Monta hyvää pubia.

– Palvelut kävelyetäisyydessä.

– Myös harrastusmahdollisuuksia riittää. Lapsille on ollut hyvät koulut.

– Tarvittavat palvelut löytyy myös läheltä ja läheltä löytyy myös kaikki muutkin palvelut jos isompaa tarvitsee hakea.

– Lapsilla hyvät koulut, terveydenhuolto kaikkine palveluineen on toiminut hyvin.

– Monikko tarjoaa monipuolista toimintaa liikunnalle, kulttuurille ja nuorten toiminnalle.

– Parasta hyvät harrastusmahdollisuudet, jäähalli ja ladut.

– Klaukkalasta löytyy uimahallia lukuunottamatta kaikki palvelut.

– Palveluja enemmän kuin muualla Nurmijärvellä.

– Paljon harrastusmahdollisuuksia ja Nurmijärven opiston kurssit.

– Klaukkalan terveysasemalta ja hammashoidosta saa hyvää palvelua.

Kymmenissä vastauksissa Klaukkalan vahvuuksina nähtiin myös kauniit luontokohteet, edullisen asumisen hinta ja alueen jatkuva kehittäminen.

Tästä on kyse

Klaukkala-kysely

Nurmijärven Uutisten Klaukkala-kyselyyn pystyi vastaamaan lehden verkkosivuilla.

Kyselyyn tuli 601 vastausta.

Vastaajista 52% kertoi asuneensa Klaukkalassa yli 10 vuotta. Vastaajista 10 % kertoi olevansa syntyperäisiä klaukkalalaisia.

Vastaajista 36% uskoi asuvansa Klaukkalassa vielä 10 vuoden kuluttua, 18 % uskoi muuttavansa muualle ja 46% ei osannut vastata.

Lue laajempi artikkei jutun verkkoversiosta. Siinä käy ilmi, miten vastaajat kehittäisivät Klaukkalaa.

Verkkokysely

Muun muassa näin vastaajat kehittäisivät Klaukkalaa

– Yksi sana ja se on: Uimahalli!

– Lisää palveluita, liikennejärjestelyjä voisi kehittää myös.

– No jos vaikka alottaisi fiksusta keskustasta. Ei kukaan järkevä kunta rakenna keskelle keskustaa teollisuusalueille kuuluvia jyskejä ja rustia. Keskusta on älyttömän toimimaton. Se pitäisi tehdä enemmän pienkaupunkimaiseksi, jossa kävelykatuja, ravintoloita ja muita pienliikkeitä.

– Julkinen liikenne ehdoton heikoin lenkki.

– Kuntoilureittejä pitäisi olla enemmän. Ainut hyvä reitti mikä ei mene autotien vieressä on isoniitun koulun takana pellolla.

–  Alue tarvii saada viihtyisämmäksi. Näillä näkymin sitä ei ole tapahtumassa kun kaikki täytetään uusilla kerrostaloilla. En viihdy erityisen hyvin kerrostalossa, mutta eipä Klaukkalassa mitään syytä ole lähteä kämppänsä ulkopuolellekaan.

– Paremmat ja edullisemmat joukkoliikenneyhteydet.

– Parempaa valvontaa, vapaa-ajanviettopaikkoja nuorille.

– Yhtenäisempi suunnitelma asutusten ja kauppojen suhteen. Nyt hyvin rikkonainen paletti kokonaisuus. Kaupat siellä täällä ja matkaa kylän varrella kuitenkin paljon. Jossa loppupäässä ei juuri mitään muuta kuin uusi -market. Enemmän toiminnallista paikkaa kuntalaisille missä kokoontua ja viettää aikaa.

– Puistomaisemia saisi olla enemmän. Sekä ulkoilureittejä.

– Klaukkalan taajama-aluetta ei pitäisi pilata uusilla teollisuushalleilla ja rumilla kauppahalleilla, vaan rakentamisen pitäisi olla järkevämpää. Myös palveluita pitäisi kehittää ja saada kylään enemmän poliiseja luomaan turvallisuutta.

– Auto on pakko olla. Harrastuksiin Klaukkalan sisällä ei pääse millään bussilla. Työmatkat Espooseen kestää julkisilla 1,5h per suunta ja autolla vaan puoli tuntia.

– Klaukkala kasvaa niin hurjaa vauhtia, että vaikuttaa etteivät palvelut ja liikennejärjestelyt pysy perässä. Klaukkalassa tarvitsisi kehittää liikennejärjestelyjä paremmaksi ja keskustaa pitäisi saada viihtyisämmäksi, jotta ihmisten olisi hyvä olla. Siistit ja hoidetut kukka- ja nurmialueet, puistot ja viihtyisä tori sekä paremmat palvelut houkuttaisivat ihmisiä pysymään omassa kunnassa ja kunnan palveluiden äärellä. Ja vaikuttaa merkittävästi monen hyvinvointiin. Koko kylän omaa olohuonetta olemme myös kaivanneet, esim kahvilaa, joka on auki illallakin. Kaipaamme Klaukkalaan "Klaukkala-henkeä", joka saisi voimaan hyvin. Yhteisöllisyyttä ja kohtaamispaikkoja. Muitakin, kun kauppa.

– Paremmat ja edullisemmat joukkoliikenneyhteydet.

– Siisteys ja joukkoliikenne kuntoon (HSL)! Lisää pikkukauppoja!

– Yhteys keskustasta kehätielle! Liikennemäärät Klaukkalantiellä ruuhka-aikoina, siihen jotain ratkaisua. Klaukkalaan tulee niin paljon autoja. Siksi yhteys kehätielle saatava nopeasti!

– Klaukkalaa pitäisi hoitaa paremmin. Huolehtia siisteydestä ja viihtyvyydestä. Hoitamaton ympäristö lisää hoitamattomuutta. Lisäksi kaipaisin enemmän yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.

– Palvelut ajantasalle sen kanssa kuinka paljon tänne kaavoitetaan uusia asuntoja. Prisman olisi ehdottomasti pitänyt tulla tänne.

Kylään kaipaisi puistoja ja muita viheralueita, joissa voisi viettää aikaa. Esimerkiksi Valkjärvi on rakennettu niin täyteen, ettei tavallisella kuntalaisella ole mahdollisuus siitä nauttia, jos ei halua mennä uimarannalle. Vertaan Nurmijärveä naapurikuntiin Järvenpäähän ja Tuusulaan, jotka ovat uudistumishaluisia kulttuurikaupunkeja. Klaukkalaan ei haluta mitään uutta ja kaikesta valitetaan niin kauan kunnes asiat peruuntuu. Kulttuuritapahtumat ovat kaikki lähestulkoon seurakunnan järjestämiä.

– Ihan perussiisteyteen ja viihtyvyyteen pitäisi panostaa. Lisäksi leikkipuistojen, yleisten alueiden ja teiden kunnossapito on jo pitkään ollut ala-arvoista.

– Kehittäisin joukkoliikennettä ja nuorten harrastusmahdollisuuksia, siis muutakin kuin jääkiekko ja jalkapallo. Ulkoilureittejä olisi varmasti tänne myös mahdollisuus enemmän tehdä.

– Keskusta siistiksi ja kuntoon! Törkeän ruma sillisalaatti josta saa sen vaikutelman, että ketään ei kiinnosta...

– Ei enempää asuinalueita, kasvu ollut liian kiihtyvää. Lastenhoito-, ja terveyspalveluja täytyy lisätä ja saada ne toimimaan.

– Junayhteys. Korsisaaren kanssa tehty liian pitkä sopimus. Päättäjät eivät selvästi ole punninneet muita vaihtoehtoja. Tällä hetkellä esimerkiksi Korsisaaren busseilla ei pääse myöhään yöllä Klaukkalaan ollenkaan. Kalliit liput.

– Palveluita voisi keskittää enemmän. Uimahalli, sisäliikuntapuisto, enemmän ravintoloita ja kahviloita.

– Kaikkia terveyteen liittyvää on lisättävä, esim. Ilta/yö aikaan päivystys ja taksin saatavuus taattava, 2 kertaa yli tunnin odotus peräkkäin eli en luota taksiin yhtään ja tarvitsisin sitä useinkin.

– Keskustaa tulisi kaunistaa istutuksilla, joista myös tulee pitää huolta.

– Klaukkalan ympäristönhoitoa esiin. Yleinen siisteys. Roskisten tyhjennys. Kukka-asetelmat keskustassa ja nurmikoitten hoito kesäisin.

– Torialueen elävöittäminen. Turvallisuuden takaaminen.

– Kauneutta ja siisteyttä enemmän. Esim. kukkia ja tiet ja penkereet parempaan kuntoon. Puistonpenkkejä ja joku viheralue keskustaan. Kiva kahvila. Siivousta ja huolenpitoa. Joku oma tapahtuma esim. Klaukkala-karnevaali kerran vuodessa. Torille vilinää

Keskusta on jotenkin vanhanaikainen ja rupsahtanut.

– Klaukkalan keskusta hoitamaton ja ruma. Talvella lumen pois vientiä risteysalueilta ja kesällä kukkaistutuksia enemmän.

– Mitään ei varsinaisesti puutu, mutta Klaukkalaa pitäisi kehittää enemmän kokonaisuutena. Nyt syntyy ja kasvaa asuinalueita laikkuina sinne tänne ja palveluita sekä liikenneväyliä kehitellään perässä jälkijunassa.

– Rumuutta tulisi rajoittaa. Rumat vanhat ostarit pistävät silmään.

– Klaukkalan keskustan yleisilmettä siistimmäksi ja raikkaammaksi. Lapsille puisto jossa myös nurmialuetta ja kesällä esim kahluuallas.

rantaa välittömästi. Surkea julkinen liikenne tulisi uudistaa täysin. Tähän asti lähes kaikki on rakennettu autoilun ehdoilla.

Nurmijärven suurin taajama ansaitsisi arvoisensa kohtelun.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut