Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoitajalakko peruuntui – Näin se vaikuttaa tänään HUS:n toimintoihin

Hoitajien lakon toinen vaihe ei ala tänään keskiviikkona. Koska hoitajajärjestöt Tehy ja Super ilmoittivat lakon peruuntumisesta tiistaina kello 16, kertoo HUS, että lakon vuoksi tehdyt ajanvarauksien peruutukset pysyvät pääsääntöisesti voimassa, ellei potilas saa yhteydenottoa hoitavasta yksiköstä.

Keskiviikkona HUS:n yksiköissä keskitytään jo sairaalassa olevien potilaiden hoitoon ja ryhdytään kutsumaan loppuviikon potilaita kiireellisyysjärjestyksessä.

Yksiköistä ollaan yhteydessä potilaisiin ja ilmoitetaan uudesta ajanvarauksesta. Omat voimassa olevat ajanvaraukset voi tarkistaa sähköisestä asiointipalvelu Maisasta.

Kaikki laboratorion näytteenottopisteet, röntgenit ja muut kuvantamispalvelut pyritään avaamaan keskiviikkona, mutta on mahdollista, että toiminnan käynnistämisessä on viiveitä ja palvelut ruuhkautuvat.

Aiemmin tiistaina tiedotettu Lohjan ja Hyvinkään sairaaloiden synnytyssulku on päättynyt ja sairaaloihin voi hakeutua synnyttämään normaalisti.