"Alamme tarvitsee esikuvia" – PRO-gaala palkitsi ravintola- ja keittiöalan ammattilaisia

PRO-palkinnot on jaettu torstai-iltana. Illan kirkkain tähti oli ammattikeittiön työntekijä -sarjan voittaja Marjo Niskanen, joka sai myös lehdistön palkinnon.

Tuomariston puheenjohtaja Mikko Paukkonen totesi, että ammattilaisten palkitseminen on ilo ja etuoikeus:

– Alamme tarvitsee esikuvia. PRO-gaalan voittajat ovat esikuvia. Mihin tähtäämme? Aina erinomaiseen suoritukseen. Voittajat ruokkivat mielikuvaa erinomaisesta, yhä kasvavasta suomalaisesta ruokakulttuurista. Tällaisesta suorituksesta on syytä palkita.

– Vastuullisuus ja kansainvälisyys näyttäytyvät nuorten kilpaosaajien esiinmarssissa. Selvästikään osaajat eivät Suomesta ole loppumassa. Iloitkaamme yhdessä maamme superosaajista, Paukkonen innostuu tapahtuman tiedotteessa.

Tänä vuonna poikkeuksellisen iso osa ehdokkaista oli pääkaupunkiseudulta, joten pääosa palkinnoista jäi Helsinkiin. Ouluun matkaa kaksi palkintoa, kun sydämellinen kahvilatyöntekijä Susanna Karppinen pokkasi sarjansa voiton. Myös Oulun tuotantokeittiön Löökin työnohjaaja Maritta Murto palkittiin sarjansa parhaana, PRO Ammattikeittiön kokki -palkinnolla. Kolmantena lehtori Jari Honkonen Savon ammattiopistosta rikkoi pääkaupunkiseudun taian voittamalla PRO Opettaja -sarjan.

PRO Yrittäjä -palkinnon sai alalle valtavasti myönteistä näkyvyyttä tuonut Akseli Herlevi ja Naughty BRGR. PRO Innovaatio -palkinnon sai uudenlainen tapahtuma-alusta Eventual. Kovatasoisen PRO Vastuullisuus -sarjan voitti Perho Liiketalousopiston oppimisympäristö pellolla, Green City Farm.

Herrasmiesmäisenä tarjoilijana ja mahtavana työtoverina tunnettu Pascal Saulny sai PRO Ravintolan asiakaspalvelija -palkinnon. Lily Leen baarimestari Mika Ammunet pokkasi PRO Baarimestari -palkinnon. Palacen keittiömestari Jonathan Slotte on tuore PRO Ravintolan kokki. Toukokuussa avautuvan Sanchōmen keittiöpäällikkö Simo Harrivaara palkittiin PRO Keittiöpäällikkö -palkinnolla.

Finnjävelin Santeri Lankinen voitti PRO Hovimestari/Sommelier -palkinnon. PRO Ravintolapäällikkö -sarjan ykköseksi tuomaristo äänesti Bar Loosen ravintolapäällikön Joni Bitterin, jonka työpaikka edustaa kisassa uudenlaista kohdetta, yöelämän kiihkeää tapahtumaravintolaa.

PRO Ammattikeittiön päällikkö on Palvelukeskus Helsingin Jaana Bremer. Restelin Food & Events -tapahtumaravintoloiden keittiöpäällikkö Kim Palhus sai elämäntyöstään PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä -palkinnon.

Palkitut

AMMATTIKEITTIÖN TYÖNTEKIJÄ

Marjo Niskanen

RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI

Simo Harrivaara

OPETTAJA

Jari Honkonen

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA

Pascal Saulny

AMMATTIKEITTIÖN KOKKI

Maritta Murto

INNOVAATIO

Eventual

RAVINTOLAN KOKKI

Jonathan Slotte

AMMATTIKEITTIÖN PÄÄLLIKKÖ

Jaana Bremer

KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ

Susanna Karppinen

AMMATTIKEITTIÖN TUOTEKEHITTÄJÄ

Kim Palhus

VASTUULLISUUS

Green City Farm

BAARIMESTARI

Mika Ammunet

HOVIMESTARI/SOMMELIER

Santeri Lankinen

RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ

Joni Bitter

YRITTÄJÄ

Naughty BRGR, Akseli Herlevi

LEHDISTÖN PALKINTO

Marjo Niskanen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut