Lukijaäänestys verkossa: Mikä on Nurmijärven kaunein luontokohde? – Valitse toimituksen ehdokkaista tai kerro oma suosikkisi

Nurmijärven Uutiset järjestää verkossa lukijaäänestyksen, jossa selvitetään, mikä on lukijoiden mielestä Nurmijärven kaunein luontokohde. Lehdessä esitellään lyhyesti viisi eri luontokohdetta, joita voi äänestää netissä. Äänestyksessä on mahdollista äänestää myös jotain muuta kohdetta.

Nurmijärven Uutisten esittelyssä mukana ovat Kirkonkylän alueella sijaitseva Myllykoski, Nurmijärven pohjoisosassa Nukarilla sijaitseva Nukarinkoski, Klaukkalan Isosuon pitkospuureitistö, Kiljavalla sijaitseva Kiljavannummen alue ja sen läheisyydessä sijaitseva Sääksjärvi.

Myllykosken kuohut ovat vaikuttava nähtävyys erityisesti keväisin. Kosken pituus on noin 400 metriä ja pudotusta matkalla on 11 metriä. Myllykosken Koskikara-luontopolku on 3,5 kilometrin mittainen. Alueella on myös 1,5 kilometrin pituinen puulajipolku.

Nukarinkoski on Vantaanjoen vesistön suurin koskijakso. Koski on pituudeltaan 1 300 metriä, pudotusta on 25 metriä. Kosteassa ympäristössä lehtomaiset kasvit levittäytyvät tasaisena mattona. Nukarinkoski on myös kalastajien suosiossa.

Isosuolle aivan Klaukkalan taajaman tuntumaan rakennettiin viime syksynä pitkospuureitistö, johon kuuluu kaksi lenkkiä. Lenkit on merkitty puihin sijoitetuin reittimerkinnöin. Klaukkalan Isosuo on tyypillinen keidassuo, josta on aikanaan nostettu turvetta. Siellä on sijainnut myös pehkutehdas.

Kiljavannummen alueella on yhteensä noin 35 kilometriä Nurmijärven kunnan ylläpitämiä ulkoilureittejä/hiihtolatuja. Alueella on muun muassa Märkiön ympyräreitti, jonka pituus on 5,3 kilometriä. Kiljavannummen maasto on kangaspohjaista puolukka- ja mustikkamaastoa.

Sääksjärvi on noin 260 hehtaarin suuruinen järvi Nurmijärven ja Hyvinkään rajalla. Se on Suomen suurin lähdepohjainen järvi sekä yksi maamme suurimmista lähteistä. Sääksjärven rannalle sijoittuu suosittu Sääksin uimaranta, mutta sinne mahtuu myös pienempi ja vähemmän tunnettu Röykän ranta.

Äänestys on päättynyt.

Äänestys

Kaunein luontokohde

Nurmijärvellä on paljon kauniita luontokohteita; koskia, järviä, luontopolkuja ja muita tutustumisen arvoisia paikkoja. Siksi päätimmekin Nurmijärven Uutisten toimituksessa kysyä teiltä lukijoilta, mikä on mielestänne se kaikista kaunein kohde.

Nurmijärven kaunein luontokohde -äänestys löytyy Nurmijärven Uutisten verkkosivuilta.

Äänestys jatkuu tiistaihin 26.4. klo 10 asti.

Voit valita oman ehdokkaasi joko toimituksen ehdokkaiden joukosta tai äänestää jotakin muuta kohdetta.

Äänestyksen tulos julkaistaan lehdessä lähiviikkoina.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut