Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina help center -tukitoiminta käynnistyy – "Menemme toiminnassamme avuntarvitsija edellä"

Neuvontaa annetaan esimerkiksi rekisteröitymiskysymyksissä, sote-palveluihin ohjaamisessa, lasten kouluasioissa, vastaanottokeskusyhteistyössä sekä muissa avun ja palvelun tarpeissa.

Nurmijärvellä oleville ukrainalaisille ollaan perustamassa matalan kynnyksen kohtaamispaikkatoimintaa eri järjestöjen yhteistyönä.

Kirkonkylällä Omppulinnassa, Suomen Punaisen Ristin tilassa, sijaitsevassa Ukraina help center Nurmijärvi -toimipisteessä annetaan eri palveluihin ja niiden käyttämiseen liittyvää neuvontaa ukrainalaisille sekä järjestetään ystävyysiltoja, jossa ukrainalaiset ja kuntalaiset voivat tutustua toisiinsa. Lisäksi ukrainalaisille järjestetään eri tasoista kielikerhotoimintaa, joko paikan päällä tai sähköisesti.

Kaikille kunnan alueella oleville ukrainalaisille tarjotaan neuvontaa eri palveluista ja niiden käyttämisestä 27. huhtikuuta alkaen Ukraina help center Nurmijärvi –toimipisteessä.

Lisäksi ukrainalaiset voivat asioida kunnan Koto-infossa ilman ajanvarausta maanantaisin ja tiistaisin kello 12–16.

– Huoneet ovat täynnä tavaraa, kuntalaiset ovat lahjoittaneet valtavia määriä. Pehmoleluja toivomme lisää ukrainalaisille lapsille, SPR:n Nurmijärven osaston puheenjohtaja Reijo Arokoski sanoo.

Nurmijärven kunnan maahanmuuttokoordinaattori Saara Marjasvaara sanoo, ettei ukrainalaisten tarkkaa määrää tiedetä, sillä kaikki eivät ole välttämättä ilmoittautuneet.

– Tätä kautta toivomme saavamme myös heihin kontaktin. Menemme toiminnassamme avuntarvitsija edellä, hän muistuttaa.

Nurmijärvellä alkaa myös 27. huhtikuuta alkaen Ystävyysillat. Ystävyysilloissa kunnan alueella asuvat ukrainalaiset ja vapaaehtoiset kuntalaiset voivat tutustua kahvikupin äärellä ja luoda kontakteja. Paikalla on myös ukrainaa ja venäjää puhuvia vapaaehtoisia.

Ystävyysiltoja pidetään keskiviikkoisin kello 15–18 Omppulinnassa.

Ystävyysilloissa alkaa vierailla myös evankelisluterilaisen seurakunnan työntekijä, joka tarjoaa henkisen tuen keskusteluapua.

Ystävyysiltojen aikana jaetaan vaate- ja muita tarvikeavustuksia niitä tarvitseville ukrainalaisille. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Toiminta jatkuu juhannukseen, jonka jälkeen on tauko. Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltasen mukaan toimintaan jatketaan tarpeen mukaan elokuussa.

Vaate- ja tarvikeavustukset toimitetaan avuntarvitsijoille keskitetysti Suomen Punaisen Ristin kautta. Avustuksia tarvitsevat ukrainalaiset voivat hakea vaatteita ja muita tarvikkeita Omppulinnan Ukraina help center Nurmijärvi –toimipisteeltä SPR:n tilassa keskiviikkoisin ystävyysiltojen aikana.

SPR:n Rajamäen osastolla on hyvä valikoima koon mukaan lajiteltuja vaatteita ja jalkineita.