Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyllä alkaneet Kuvaa uusiksi -kävelyt jatkuvat – Nummenpäätä pääsee kuvaamaan uudestaan

Nummenpään kylässä on säilynyt idyllinen ryhmäkylämaisema – ja sitä on tallennettu kattavasti Minne Metson ja muiden kuvaajien filmille pitkin 1900-lukua. Nyt kuntalaiset pääsevät jälleenkuvaamaan Nummenpäätä ja tutkimaan maiseman muutosta vanhoista kuvista torstaina 5. toukokuuta kello 17. Kuvauskävely järjestetään yhteistyössä Pro Nummenpää ry:n kanssa.

Syksyllä alkaneet Kuvaa uusiksi -kävelyt ovat osa Nurmijärven museon ja viiden lähikunnan museon (Keravan museopalvelut, Hyvinkään kaupunginmuseo, Mäntsälän museotoimi, Riihimäen kaupunginmuseo ja Tuusulan museo) yhteistä Kuvaa uusiksi – jälleenvalokuvausta kotikulmilla -hanketta. Nummenpään kävely on kolmas ja viimeinen hankkeen kävelyistä Nurmijärvellä, syksyllä kuvattiin Rajamäellä ja Klaukkalassa.

järvellä.

Suositussa jälleenvalokuvauksessa kuvataan jäljitellen museoiden kokoelmien valokuvia: Kuvat otetaan samoista paikoista ja samoihin suuntiin kuin esikuvansa. Mikä on uutta, mitä vanhaa on säilynyt? Miten näkymät ovat muuttuneet?

Kuvaamiseen ja vanhojen kuvien paikantamiseen käytetään Android-puhelimissa toimivaa ilmaista Ajapaik-sovellusta. Voit kuitenkin kuvata myös muilla puhelimilla tai kameralla tai tulla vain verestämään muistoja. Retken aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikin käyttöön ja jälleenvalokuvaukseen, joten sinun ei tarvitse olla mestarivalokuvaaja.

Retki kestää reilun tunnin ja liikkeelle lähdetään Nummenpään koulun edestä.