Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kino Juha avaa syksyllä toisen elokuvasalin Kirkonkylälle – uusi sali aukeaa Kino Juha Bulevardin päähän

Kino Juhan ja Taavi Vartia Tuotantojen ympärillä Kirkonkylällä huhutaan. Taavi Vartia ja toimiston sihteeri, Kino Juhan markkinointivastaava Laura Laintila myöntävät, että monenlaista on tekeillä. Tässä vaiheessa he eivät kuitenkaan ole valmiita avaamaan salaperäisyyden verhoa kovin leveälle.

– Meidän tosiaan oli tarkoitus pitää tämä pitempään salassa, eikä yksityiskohtia lähdetä vielä kertomaan, Laintila sanoo.

– Joo, mehän ollaan alusta asti kehitetty Kino Juhaa ilmiöksi, ja nyt ilmiö laajenee väylällä, jota me kutsumme Kino Juha Bulevardiksi, Vartia paljastaa pilke silmäkulmassa.

Konkreettisempi paljastus on se, että väylän toiseen päähän yrityksen toimistotilan yhteyteen on avautumassa pienempi sali, joka tekee yksisalisesta Kino Juhasta kaksisalisen.

Ajatus toisesta salista on Vartian mukaan itänyt pitkään. Kino Juhan rakennuksessa sille ei ole tilaa.

– Olemme miettineet elokuvateatterilta toimistolle ravatessamme, kuinka saisimme näistä kahdesta pisteestä mahdollisimman yhtenäisen, Vartia kertoo.

Vastaus on Kino Juha Bulevard, mutta missä se tarkalleen ottaen kulkee?

– Koska olemme fiktion tekijöitä, meille Kino Juha Bulevad on olemassa. Se on väylä, jonka päällä valokeilat kohtaavat.

Kakkossalia on rakennettu viime syksystä asti, ja tekniikan osalta se on lähes valmis. Sali otetaan käyttöön syksyllä.

– Siellä tulee olemaan kutsuvieras- ja yleisönäytöksiä sekä meidän alan ammattilaisten näytöksiä. Monet leffantekijät tulevat näkemään koekatseluversion ensi-iltaan tulossa olevista elokuvistaan siellä, Vartia kertoo.

Salia on myös mahdollista vuokrata yksityisnäytöksiin.

– Kaveriporukoilta on tullut kyselyjä, voisivatko he vuokrata elokuvasalia yksityisnäytöstä varten. Uusi sali sopii yksityisnäytäntöihin mainiosti, Vartia kertoo.

– Siitä tulee odottamaton ja pienestä koostaan huolimatta aika ylellinen. Teknisesti se on huippuluokkaa. Sitä voi luonnehtia vaikkapa VIP-saliksi, hän jatkaa.

VIP-salin sijoittuminen tuotantoyhtiön tiloihin tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kurkistaa elokuvanteon taustatyön kulisseihin. Yhden huoneen toimistosta on vuosien mittaan kasvanut Taavi Vartia Tuotantojen Suomen pääpaikka, jossa yrityksen pitkän elokuvan ydinryhmä työskentelee.

Parhaillaan Nurmijärveltä käsin valmistellaan ja suunnitellaan kahta pitkää elokuvaa. Molempia kuvataan Suomessa ja ulkomailla, mutta niiden esituotanto tapahtuu Nurmijärvellä. Elokuvat ovat Pertsa ja Kilu 2 sekä Vartian mukaan maailman ensimmäinen frisbeegolfiin liittyvää elokuva.