Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Altian Rajamäen Seniorit vietti 60-vuotisjuhlaa Wilhelmissä

Yhdistykseen valittiin kunniapuheenjohtaja toistamiseen vuoden 1978 jälkeen.

Altian Rajamäen Seniorit ry:n 60-vuotisjuhla pidettiin Rajamäellä henkilöstöravintola Wilhelmissä 6. huhtikuuta. Juhlaan osallistui 60 jäsentä. Varapuheenjohtaja Raine Syrjälän tervehdysten jälkeen kuultiin taiteilija Juha Poikelan Aleksis Kiven teksteihin pohjautuva lauluesitys. Juhlapuheen piti pääyhdistyksen kunniajäsen Pentti Lehtovaara, joka nimitettiin puheen jälkeen Altian Rajamäen Senioreitten kunniapuheenjohtajaksi.

Nimitys oli alaosastossa järjestyksessään vasta toinen. Ensimmäinen nimitys oli vuonna 1978, jolloin Oiva Selenius nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi.

Pääyhdistyksen Alko-Altian Senioreitten onnittelut toi pääyhdistyksen puheenjohtaja Pentti Kulla, joka samalla luovutti juhlivalle 60-vuotta täyttävälle alayhdistykselle kiitokseksi tarmokkaasta ja hyvästä toiminnasta pääyhdistyksen pöytästandaarin.

Ennen 60-vuotisjuhlaa pidettiin ensin vuosikokous, jossa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Kari Heininen ja muiksi hallituksen jäseniksi edelleen Pirjo Hakala, Arto Harjumaaskola, Jouni Nääppä, Heli Pilvi, Riitta Silvonen ja Raine Syrjälä.

Nykyinen Altian Rajamäen Seniorit ry perustettiin 22.3.1962 nimellä Rajamäen kerho ja se oli ensimmäinen valtakunnallisen yhdistyksen Alkon Eläkkeensaajien alaosasto.

Toiminta pääyhdistyksen alaosastona jatkuu edelleen, mutta samalla Altian Rajamäen Seniorit on myös oma itsenäinen yhdistys, joka on merkitty yhdistysrekisteriin ja jolla on omat rekisteröidyt säännöt sekä oma hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja kuusi jäsentä. Puheenjohtaja valitaan vuosittain ja jäsenten toimikausi on kaksi vuotta.

Altian Rajamäen Senioreissa on tällä hetkellä noin 150 jäsentä ja se on koko pääyhdistyksen selkeästi toiseksi suurin osasto.

Paikallisen toiminnan peruskiviä ovat kuukausikokoukset talvisin, keväisin ja syksyisin sekä helmikuussa pidettävä yhdistyksen vuosikokous. Kokoukset pidetään perinteisesti kunkin kuukauden kolmantena keskiviikkona. Kokouksiin pyritään joka kerta saamaan luennoimaan joku ajankohtaisesta tai muuten jäseniä kiinnostavasta aiheesta tietävä asiantuntija.

Vuosikokouksen ohella on tärkein vuosittainen tilaisuus marras-joulukuun vaihteessa pidettävä joulujuhla perinteisine jouluaterioineen. Muita tapahtumia ovat kesäjuhlat tai kesäretket.