Harjulan koulun oppilaiden pitkä projekti valmistui – "Urakka oli vaivan arvoinen"

Harjulan koululla järjestettiin muutama vuosi sitten koulun oma logokilpailu. Voittajalogo esiintyy muun muassa koulun nettisivuilla sekä esimerkiksi lasten todistusten kansissa. Logosta teetettiin myös koululle oma lippu.

Koulun käsityöopettaja Annika Leinonen sai idean kannustaa oppilaita tekemään voittajalogosta myös perinteinen ryijy.

Ryijyn valmistaminen on ollut suuri yhteisprojekti, johon osallistui iso joukko koulun oppilaita useamman lukuvuoden ajan.

Ennen korona-aikaa ryijyprojekti eteni oppilaista muodostetun käsityötiimin ohjaamana, eli ryijyntekoon koulutetut lapset jalkautuivat muiden luokkien käsityöntunneille opastamaan ryijyn teossa.

Nyt pitkä projekti on vihdoin valmistunut ja ryijy on valmis. Ryijy on tarkoitus julkaista toukokuussa ja sijoittaa se näkyvälle paikalle koulun sisääntuloaulan seinälle.

– Urakka oli vaivan arvoinen: ryijystä tuli upea! Suurta iloa tuottaa myös lasten aktiivinen osallisuus, jotta työ saatiin tänä lukuvuonna päätökseen, kertoo opettaja Leinonen.

Ryijy on tehty perinteisellä menetelmällä, eli se on ommeltu käsin neulaa ja villalankaa käyttäen ryijyn ompeluun tarkoitetulle villakankaalle. Kun ryijy tehdään käsin ompelemalla, jokainen ryijysolmu solmitaan erikseen.

Ryijyn koko on noin 110x120, eli yksittäisiä ryijysolmuja tässä työssä on arviolta 10 000.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut