Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvelle muutto oli pitkänajan haave – "Palvelut ovat vieressä"

Helsingistä kotoisin olevat ja Vantaalla pitkään asuneet Merja ja Juha Auvinen halusivat nähdä muutakin kuin pääkaupunkiseutua.

Merja ja Juha Auvinen muuttivat tammikuussa Klaukkalaan Vantaan Myyrmäestä.

Molemmat ovat kotoisin Helsingistä. Lasten ollessa pieniä perhe ehti asua kaksi vuotta Espoossa. Viimeiset 13 vuotta koti oli Myyrmäessä. Merja on eläkkeellä ja Juha jää eläkkeelle kesällä.

– Muutto oli pitkänajan haave. Halusimme elämän aikana nähdä muutakin kuin pääkaupunkiseutua. Ajattelimme muuttaa sen jälkeen, kun töiden puolesta asuinpaikalla ei ole väliä. Tytär asui Turussa kymmenen vuotta ja poika asuu Riihimäellä. Turkua mietittiin, mutta tytär ehti muuttaa takaisin Helsinkiin. Riihimäki on mukava pikkukaupunki, mutta kaukana Helsingistä, jossa käydään usein hoitamassa tyttären lapsia, kertoo Merja Auvinen.

Merja kiinnostui Klaukkalasta kuultuaan kylästä hyvää esimerkiksi työkaverin kertomana. Hän selasi lukemattomia asuntoilmoituksia 1,5 vuoden aikana. Toiveissa oli koti maan tasalta. Haasteena oli Juhan suhtautuminen kielteisesti muuttoon Klaukkalaan.

– Juha sanoi jyrkästi ”ei” muutolle Klaukkalaan. Hän arveli Klaukkalan olevan pussinperä, josta ei pääse mihinkään. Pyysin, että käydään tutustumassa. Käytiin useamman kerran ajelemassa Klaukkalassa ja katsomassa kylää.

Juha sanoi jyrkästi ”ei” muutolle Klaukkalaan.

Vuosi sitten toukokuussa Auviset lähtivät jälleen ajelulle Klaukkalaan. Tämä kerta sinetöi muuttopäätöksen. He päättivät lähestyä paikallisia kysyäkseen mielipidettä Klaukkalasta.

– Ensimmäisenä nähtiin nuori nainen lastenvaunujen kanssa. Lähestyin häntä: anteeksi oletko paikallinen? Myöntävän vastauksen saatuamme juttelimme ja kuulimme vinkin tästä silloin rakenteilla olevasta talosta, jossa nyt asumme.

Auviset ajoivat siltä seisomalta katsomaan rakennustyömaata ja soittivat asuntoja vuokraavalle taholle. He kuulivat asuntohakemusajankohdan olevan lokakuussa.

– Jätimme hakemuksen ja pian saimmekin tietää, että saamme asunnon. Lähdimme katsomaan asuntoa. Ystävällinen rakennusmies päästi meidät työmaan sisäpuolelle. Kurkimme tulevan kodin ikkunoista sisään. Koko asunnon saannin ketju tuntui kuin johdatukselta.

Nyt elämää Klaukkalassa on takana neljä kuukautta. Uusi kotipaikkakunta kerää kiitosta Auvisilta. Samoin kaikki nurmijärveläiset ovat olleet tosi mukavia.

– Palvelut ovat vieressä, terveysasema, hyvät ulkoilualueet ja läheiset hiihtoladut. Ihmiset juttelevat keskenään. Muutoksesta löytyy paljon myönteistä, kertoo Juha Auvinen.

– Luhtajoen ranta on ihana, nautin kävellä siellä. Täällä ventovieraan kanssa jutellessa on mennyt puoli tuntia. Ihmiset toivottavat meidät tervetulleiksi ja kertovat, että on mukavaa, kun tulee uusia ihmisiä. Olemme huomioineet, että Klaukkalassa näkyy paljon hyväkuntoisia ja pirteitä vanhuksia. Olen itsekin sanonut olevani nuori sielu vanhassa nahkoissa, sanoo Merja Auvinen.

Kehittämiskohteiksi Auviset nimeävät palvelujen kehittämisen, joihin lukeutuisi junayhteys ja laajemmat kaupalliset palvelut nykyisten ruokakauppojen rinnalle.

Tuoreilla nurmijärveläisillä on useita suunnitelmia kesälle, joiden myötä uusi kotipaikka tulee entistä tutummaksi.

– Kierretään taajamat, lenkkeillään Tornimäellä, kalastetaan Valkjärvellä, viedään lapsenlapset alpakoita katsomaan, Juhalta löytyy jo kausikortti NJS Naisten edustusjoukkueen peleihin, kertovat Auviset kesäsuunnitelmistaan.