Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuusto myönsi 90 000 lisäeuroa henkilöstön työhyvinvointiin – syynä poikkeusaikojen vaikutukset työntekoon

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 27. huhtikuuta lisärahan myöntämisestä henkilöstön hyvinvointiin sekä vahvisti tilikauden 2021 talousarviopoikkeamat. Kunnan oman toiminnan osalta toimintakate toteutui 0,8 miljoonaa euroa muutettua talousarviota suurempana, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Merkittävimmät poikkeamat olivat sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialalla, jossa toimintakate alittui 11,5 miljoonaa euroa. Alitus selittyy pääosin sosiaali- ja terveyspalvelujen koronakustannuksiin saaduilla valtionavustuksilla, jotka pienensivät Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän kuntalaskutusta.

Ympäristötoimiala jäi muutetun talousarvion mukaisesta positiivisesta toimintakatteesta 1,6 miljoonaa euroa. Poikkeamaa selittää varsinkin omaisuuden tuottokertymän alittuminen, koska osa omakoti- ja kerrostalotonttikaupoista siirtyi vuodelle 2022.

Investoinnit alittuivat muutetusta talousarviosta noin 10,3 miljoonaa euroa, joista merkittävimpinä olivat maanmyyntituottojen toteutuminen 1,7 miljoonaa euroa talousarviota suurempina ja terveyskeskuksen C-osan peruskorjauksen määrärahojen alittuminen 2,1 miljoonalla eurolla. Terveyskeskuksen peruskorjauksen kustannuksia kohdistuu huomattavasti myös vuodelle 2022.

Kunnallistekniikan rakentamisen investoinnit alittuivat talousarviosta noin 2,4 miljoonalla eurolla useammasta seuraavalle vuodelle siirtyneistä hankkeista johtuen.

Korontartunnoissa ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun.

Nurmijärven Veden nettoinvestoinnit toteutuivat 1,0 miljoonaa euroa talousarviota pienempinä.

Rahoituserien osalta kunnan verotulot toteutuivat noin 2,4 miljonaa euroa muutettua talousarviota suurempana. Verotulojen nousu selittyy suotuisasti kehittyneellä yleisellä taloustilanteella ja sen vaikutuksella verotettavaan palkkasummaan ja valtion koronatukitoimilla.

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä piti valtuustolle ajankohtaisia asioita käsittelevän puheen.

– Korontartunnoissa ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun. Nurmijärvellä on todettu 280 virallista tartuntaa, kun edellisellä viikolla luku oli 350.

– Keusoten akuuttiosastoilla on yhteensä 12 koronatartunnan saanutta. Viime viikkoisesta määrä on lähes puolittunut. Rokotteita annetaan edelleen ja neljänsiä rokotteita annetaan yli 80-vuotiaille, kertoi Outi Mäkelä valtuutetuille.

Koronapandemia on vaikuttanut kunnan palveluihin ja henkilöstön työskentelyyn monin tavoin ja vaikutukset työhön jatkuvat edelleen.

Valtuusto päätti myntää 90 000 euron lisämäärärahan henkilöstön työhyvinvoinnin tukemiseksi. Tämän johdosta liikunta- ja kulttuuriedun arvo henkilöä kohden korotetaan 70 eurosta 140 euroon vuonna 2022.

– Poikkeusajat ja pandemia ovat koetelleet kunnan työntekijöitä monin tavoin. Suuri osa heistä työskentelee pandemian eturintamassa, tehtävissä, joissa luodaan turvallisuuden tunnetta ja parempaa arkea kuntalaisten keskuudessa joka päivä. Päätös lisärahasta kunnan henkilöstön työhyvinvoinnin tukeen on hieno arvostuksen osoitus heille. Kiitos valtuustolle, totesi Outi Mäkelä.

– Korona-ajan haasteiden vuoksi on syytä huomioida kunnan työntekijät. Me kunnan päättäjät olemme ylpeitä kuntamme sitoutuneesta ja osaavasta henkilöstöstä. Uskon, että tänään tehdyllä päätöksellä on aidosti positiivinen vaikutus heidän hyvinvointiinsa, mainitsi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen.