"Armoa ei anneta" – Poliisi on nyt ottamassa kovat keinot käyttöön sähköpotkulautailijoiden kanssa – IS: Jalkakäytävillä ajavat kuriin komentokaiuttimella

Poliisi on ottamassa pääkaupunkiseudulla kovemmat keinot käyttöön sähköpotkulautailijoiden kanssa. Ilta-Sanomat kertoo, että seurannassa ovat erityisesti väärä ajopaikka ja kyysääminen eli toisen matkustajan kuljettaminen, joka on potkulaudalla kielletty.

Ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo, että armoa ei enää anneta.

– Liikennevirhemaksumenettelyllä mennään, lähtökohtaisesti armoa ei anneta, Pasterstein toteaa.

Pasterstein ottaa esille muun muassa toisen henkilön kuljettamisen sähköpotkulaudalla.

– Kun nopeudet nousevat, etupyörä menee linttaan ja kaadutaan, kolme ihmistä kaatuu siinä. Huonosti käy melkein joka kerta, hän sanoo.

Poliisin valvontasektori aikoo ottaa avuksi myös 1990-luvun salaisen aseen, komentokaiuttimen. Se kulkee kätevästi esimerkiksi poliisiauton mukana.

– Se on toimiva työkalu tilanteissa, joissa poliisilla ei ole aikaa jäädä keskustelemaan tai kirjoittamaan liikennevirhemaksua. Komentoa vain kaiuttimesta, että pyöräilijä tai sähköpotkulautailija pois sieltä jalkakäytävältä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut