Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajoiko Esplanadin kaahailija päihtyneenä? – IL: "On tullut epäily, että on käytetty jotain vahvempaakin"

Poliisi kertoo päässeensä kuulemaan vappuaattona Helsingin Pohjoisesplanadilla kaahaillutta 33-vuotiasta miestä. Yksi epäilty rikosnimike tapauksessa on törkeä rattijuopumus.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, komisario Lasse Lagerbohm sanoo Iltalehdelle, että poliisi on pyrkinyt kiirehtimään kuljettajasta otetun laboratorionäytteen valmistumista. Tapahtuneesta on levinnyt useampi video, jonka perusteella kuljettajan voi sanoa olleen kiinniottohetkellä kansankielisesti muissa maailmoissa.

– On varmaan ilmeistä eri videoidenkin perusteella, että käyttäytyminen on ollut hyvin poikkeavaa. Tämän takia on tullut epäily, että olisi käytetty jotain vahvempaakin. Mutta onko ja mitä, niin sitä emme vielä tiedä, Lagerbohm sanoo.

Tässä jutussa kerrotaan, mitä Pohjoisesplanadilla koettiin vappuaattona noin kello 19 aikaan.

Eräällä videoista näkyy, että on käytännössä vain hyvästä tuurista kiinni ettei kuljettaja ajanut suojatiellä kulkeneiden ihmisten yli Pohjoisesplanadia ajaessaan. Matka katkesi kuvaushetkestä muutaman sekunnin päästä, kun mies törmäsi autollaan pysäköityyn autoon Pohjoisesplanadilla.

Poliisin mukaan miehelle oli näytetty pysähtymismerkkiä Pohjoisrannassa, mutta hän jätti tämän noudattamatta. Varsinaista takaa-ajoa ei kuitenkaan poliisin mukaan seurannut tämän jälkeen.