Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tähänkin uhkaan poliisin pitää varautua Suomessa pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa – "Aiheuttaa merkittäviä taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja"

Jääkiekon MM-kisat alkavat Tampereella ja Helsingissä ensi viikolla. Poliisihallitus on jo varautunut siihen, että laiton rahapelimarkkinointi nostaa päätään kaksiviikkoisen turnauksen yhteydessä.

Poliisi tiedottaa, että suurten yleisötapahtumien aikaan ulkomaiset rahapeliyhtiöt pyrkivät lähestymään eri toimijoita markkinointitarkoituksissa sekä ostamaan näkyvyyttä eri mainoskanavissa. Rahapeliyhtiöt saattavat jakaa myös ilmaista markkinointimateriaalia tilaisuuksissa ja niiden lähiympäristössä vahvistaakseen omaa näkyvyyttään.

Poliisihallitus on lähettänyt useille kymmenille tapahtumaan osallistuville tahoille kirjeen koskien rahapelien markkinointia. Arpajaislain vastaista rahapelimarkkinointia on tavattu useissa eri yleisötapahtumissa aikaisemminkin. Markkinointia on toteutettu niin logobrändättyjen ilmaistuotteiden jakamisena, somekampanjointina kuin mainosteipattujen autojen muodossa.

– Rahapelaaminen aiheuttaa merkittäviä taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Tämän vuoksi Poliisihallitus puuttuu jääkiekon MM-kisojen yhteydessä esiintyvään laittomaan rahapelimarkkinointiin, sanoo Poliisihallituksen ylitarkastaja Juhani Ala-Kurikka.

Ylitarkastajan mukaan markkinointia ei tapahdu ainoastaan verkossa: turnauksen aikana oikeastaan kaikkialla muualla.

– Etenkin suurten yleisötapahtumien aikaan rahapeliyhtiöt pyrkivät saamaan näkyvyyttä myös muilla markkinointitavoilla. Vastaan on tullut muun muassa tapaus, jossa saunarekka oli teipattu näyttävästi rahapeliyhtiön logoilla. Markkinointitoimissa usein vain mielikuvitus on ollut rajana, hän sanoo Poliisihallituksen tiedotteessa.