Yhdysvaltalaisen yliopiston professori Alan Lyes arvioi Keusoten toimintaa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tiedotti tiistaina, että arvostettu Baltimoren yliopiston professori Alan Lyles saapuu arvioimaan ja kehittämään Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintaa. Lyles on Keusoten vieraana kuuden viikon ajan touko–kesäkuussa.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyvät hyvinvointialueille 1.1.2023. Baltimoren yliopiston professori Alan Lyles on kutsuttu Keusoten vieraaksi auditoimaan Keusoten nykytilaa ja suunnitelmia hyvinvointialueelle siirryttäessä.

Vierailu toteutetaan Fulbright Suomi -säätiön tuella. Keusoten tiedotteen mukaan vierailun tavoite on auttaa kartoittamaan, mitkä toimintamallit ja käytännöt ovat sellaisia, joita on hyvä ylläpitää myös hyvinvointialueelle siirryttäessä, ja mitkä taas kaipaavat kehittämistä ja muutosta.

– Alan Lyles on kansainvälisesti arvostettu professori, ja olemme erittäin otettuja, että saamme hänet vieraaksemme Keusoteen. Professori Lylesin vierailu tukee todella hienosti Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelua ja avaa meille myös kansainvälistä näkymää sote-palvelujen kehittämisestä, kertoo Keusoten johtaja ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen tiedotteessa.

Vierailunsa aikana Lyles arvioi toiminnan ohjausmalleja ja TKIO-toimintaa sekä sote-palveluiden integroitumista ja rakenteita. Lisäksi hän vierailee Keusoten ja HUSin toimipisteissä. Vierailu toteutetaan tiiviissä yhteistyössä HUSin, Helsingin yliopiston ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut