Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalaisen yliopiston professori Alan Lyes arvioi Keusoten toimintaa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tiedotti tiistaina, että arvostettu Baltimoren yliopiston professori Alan Lyles saapuu arvioimaan ja kehittämään Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintaa. Lyles on Keusoten vieraana kuuden viikon ajan touko–kesäkuussa.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyvät hyvinvointialueille 1.1.2023. Baltimoren yliopiston professori Alan Lyles on kutsuttu Keusoten vieraaksi auditoimaan Keusoten nykytilaa ja suunnitelmia hyvinvointialueelle siirryttäessä.

Vierailu toteutetaan Fulbright Suomi -säätiön tuella. Keusoten tiedotteen mukaan vierailun tavoite on auttaa kartoittamaan, mitkä toimintamallit ja käytännöt ovat sellaisia, joita on hyvä ylläpitää myös hyvinvointialueelle siirryttäessä, ja mitkä taas kaipaavat kehittämistä ja muutosta.

– Alan Lyles on kansainvälisesti arvostettu professori, ja olemme erittäin otettuja, että saamme hänet vieraaksemme Keusoteen. Professori Lylesin vierailu tukee todella hienosti Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelua ja avaa meille myös kansainvälistä näkymää sote-palvelujen kehittämisestä, kertoo Keusoten johtaja ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen tiedotteessa.

Vierailunsa aikana Lyles arvioi toiminnan ohjausmalleja ja TKIO-toimintaa sekä sote-palveluiden integroitumista ja rakenteita. Lisäksi hän vierailee Keusoten ja HUSin toimipisteissä. Vierailu toteutetaan tiiviissä yhteistyössä HUSin, Helsingin yliopiston ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa.