Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juho Menna on suunnitellut ja toteuttanut Jukolan viestin uuden kiertopalkinnon – innottajana Timon laulu

Jukolan viestin uusi kiertopalkinto tulee Nurmijärveltä. Sen on suunnitellut ja toteuttanut rajamäkeläinen kuvanveistäjä Juha Menna. Taideteoksen nimi on Havunoksa, rauhan viiri, ja se on veistetty pähkinäpuusta. Menna kertoo saaneensa idean kiertopalkintoa varten Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -teoksessa olevan Timon laulun toisesta säkeistöstä.

– Kun Jukolan viestin perustaja- ja omistajayhteisö Kaukametsäläiset pyysi minulta uutta kiertopalkintoa, edellytyksenä oli, että palkinto perustuisi Seitsemään veljekseen, Menna kertoo.

Niinpä hän luki teoksen uudelleen ja päätyi Timon lauluun, josta kertoo aina pitäneensä.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi projektin aikana, joten laitoin kiertopalkintoon myös aatteellista asiaa. Aleksis Kivelle orava on ollut rauhan symboli, Menna sanoo.

Kiertopalkinnon saa vuodeksi haltuunsa kunkin vuoden voittajaseura. Muistoksi jää kiertopalkinnon pienoismalli, jonka voittaja saa aina omakseen. Viidentoista parhaan joukkoon sijoittuneet joukkueet saavat pisteitä niin, että kukin seura saa pisteet vain parhaiten sijoittuneesta joukkueesta. Seitsemän vuoden aikana eniten pisteitä kerännyt seura saa teoksen omakseen.

Menna kertoo harrastaneensa parin vuoden ajan suunnistusta. Hän juoksee ensimmäisen Jukolan viestinsä Mynämäen Lukkari-Jukolassa tulevana kesänä.